Fumul toxic se răspândeşte în Orientul Îndepărtat rus din cauza incendiilor de vegetaţie din Siberia

Publicat:

Fumul toxic provocat de incendiile forestiere severe din Siberia continuă să se răspândească în Orientul Îndepărtat rus, relatează DPA luni, potrivit agerpres.

Iacuţia, capitala Republicii Saha, precum şi alte peste 60 de aşezări din regiune sunt afectate de fum dens, au anunţat luni autorităţile.


Citește și : Aviaţia militară americană a efectuat un raid aerian în estul Siriei împotriva unui grup islamist proiranian

Purtat de vânt, fumul se îndreaptă spre est, a avertizat Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă din regiunea Habarovsk din Orientul Îndepărtat rus.

Locuitorii au fost îndemnaţi să poarte măşti de protecţie când ies afară din case şi să ţină uşile şi ferestrele închise.

Pompierii au anunţat luni 190 de incendii în Republica Saha.

Conform datelor Serviciului Aerian pentru Protecţia Pădurilor, suprafaţa totală afectată de incendii s-a redus uşor în comparaţie cu ziua precedentă, la aproximativ 697.000 de hectare.

Potrivit raportului, peste 2.000 de membri ai echipelor de intervenţie au fost desfăşuraţi în regiune. Aeronave pentru stingerea incendiilor au fost, de asemenea, trimise pentru a proteja satele de incendiile active în această zonă.

La nivel naţional, peste 6.500 de pompieri se luptă în prezent cu cele peste 300 de incendii răspândite pe o suprafaţă totală de 853.000 de hectare.

Numeroase focare din zonele nepopulate din Rusia sunt lăsate, însă, să ardă.

Conform EFE, incendiile forestiere din Rusia au devastat deja peste 1,7 milioane de hectare, aproape toate în Republica Saha.

Republica Saha, cu o suprafaţă de peste 3,08 milioane de kilometri pătraţi, este cea mai mare entitate din Federaţia Rusă.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.