X

Funcționarii din Direcția generală juridică a Secretariatului Parlamentului, în discuții cu studenție de la drept de la USM

De Ziua juristului, marcată în această săptămână de comunitatea juridică din țară, funcționarii din Direcția generală juridică a Secretariatului Parlamentului au împărtășit experiența și cunoștințele lor unui grup de studenți de la Facultatea de Drept a Universității de Stat din Moldova.

După ce au asistat la ședința plenară a Parlamentului, cei 13 tineri, împreună cu profesorii lor, prodecana Facultății de drept a USM, Cristina Popovici, și lectorul universitar Doina Cuciurca au avut parte de discuții cu funcționarii din Direcția generală juridică, reprezentând generații diferite de juriști și având o experiență vastă în diverse ramuri ale dreptului.

Citește și : Portret de primar – Cine e Ion Ceban, candidatul MAN la șefia Capitalei

Interacțiunea directă, colegială și dialogul constructiv le-a oferit studenților o perspectivă mai clară asupra funcționării Parlamentului pe segmentul juridic și o deschidere pentru viitoarele lor perspective de dezvoltare profesională. Discuțiile despre structura, rolul, funcțiile și atribuțiile pe care le are Direcția generală juridică au reprezentat o experiență interactivă și educativă pentru studenți.

Totodată, au vorbit și despre procesul legislativ, procesul de elaborare și adoptare a legilor și importanța respectării legislației în țara noastră. Tinerii au aflat și despre oportunitățile pe care le pot utiliza viitorii juriști de accesare a resurselor informaționale de care dispune Parlamentul.

Vizita la Parlament și întâlnirea cu membrii Direcției generale juridice consolidează dezvoltarea profesională a studenților, contribuie la interacțiunea între mediul academic și instituțiile publice și menține dialogul între profesioniștii din administrația publică și viitorii juriști. Evenimentul a fost organizat de Secretariatul Parlamentului, în parteneriat cu Facultatea de Drept a Universității de Stat din Moldova cu ocazia Zilei juristului.

Citește și : Șeful Procuraturii Ungheni, implicat într-un accident grav soldat cu patru morți

Tags: Cristina PopoviciMoldovaparlamentstudentiUSM
Categorii: JustiţieȘtirile zilei