X

Funeralii naţionale pentru cele două persoane ucise de racheta care a picat în Polonia

Polonia va organiza funeralii naţionale pentru cele două persoane care au murit în această săptămână după ce o rachetă le-a lovit satul în apropiere de graniţa cu Ucraina, a declarat vineri preotul paroh local pentru agenţia poloneză de presă PAP, preluată de DPA, potrivit agerpres.

Cele două înmormântări vor avea loc sâmbătă, respectiv duminică, a precizat preotul.

Citește și: O rachetă nord-coreeană pare să fi căzut în Zona Economică Exclusivă a Japoniei – Black News

O rachetă a lovit marţi o fermă la Przewodów, la circa şase kilometri de graniţa cu Ucraina.

În explozia produsă de rachetă la un depozit de cereale a murit un şofer de tractor de 60 de ani şi un alt muncitor de 62 de ani.

Conform media locale, şoferul tractorului a fost lovit în timp ce transporta o încărcătură de porumb pe cântarul din depozit în momentul în care a căzut racheta. Celălalt muncitor se afla lângă el.

Cei doi bărbaţi sunt primii civili din Polonia, ţară membră a NATO, care au murit din cauza războiului declanşat de Rusia în Ucraina.

Atât Polonia, cât şi NATO au spus miercuri că a fost vorba de o rachetă antiaeriană ucraineană, precizând însă că vina aparţine Rusiei pentru că a pus Ucraina în poziţia de a se apăra împotriva atacurilor ruseşti.

Citeşte şi: ‘Mein Kampf’, ‘cadoul perfect’ de Crăciun în Noua Zeelandă – Black News

Totuşi, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski susţine că a fost o rachetă rusească, afirmând că craterul apărut este prea mare pentru a fi fost cauzat de o rachetă antiaeriană. El a recunoscut însă că nu ştie cu maximă certitudine ce s-a întâmplat.

Rusia a lansat mai multe serii de atacuri cu rachete asupra Ucrainei în această săptămână, punând întreaga ţară în alertă aeriană de două ori şi producând numeroase întreruperi de electricitate. 

Tags: NATOPoloniaPrzewodowrachetarusiaucrainaVolodimir Zelenski
Categorii: DiasporaRăzboi in Ucraina