Furia norilor s-a dezlănţuit în Australia (VIDEO)! 100.000 de fulgere într-o singură noapte au provocat peste 100 de incendii!

Publicat:

Circa 100.000 de fulgere au lovit statul Australia de Sud în cursul nopţii de marţi spre miercuri, provocând pene de curent majore şi 146 de incendii, au relatat media locale, potrivit DPA şi agerpres.

Incendiile de vegetaţie au fost alimentate de condiţiile meteo extreme şi de vremea caldă şi uscată, însă până miercuri dimineaţă s-a reuşit controlarea focarelor, potrivit Serviciului de Pompieri din Australia de Sud.


Citeşte şi: Turcia se bagă şi ea într-o misiune de monitorizare a păcii din Nagorno-Karabah

Cel mai important dintre aceste incendii a mistuit o suprafaţă de 95 de hectare din zona Lake Gilles, o localitate situată la aproximativ 278 de kilometri nord-vest de capitala statului, Adelaide.

Marţi, în mai multe regiune ale statului au fost înregistrate temperaturi care au depăşit cu mult 30 de grade Celsius, iar Biroul de Meteorologie (BOM) a emis avertizări de furtună valabile în cursul serii.

La momentul de maximă intensitate a furtunii, peste 32.000 de case au rămas fără energie electrică în Australia de Sud, a declarat South Australia Power Networks.

Citeşte şi: Democraţii americani îşi păstrează o majoritate fragilă în Camera Reprezentanţilor

Sezonul incendiilor de vegetaţie din Australia de Sud începe în general în jumătatea lunii noiembrie.

Sezonul incendiilor de vegetaţie din vara 2019-2020 din Australia a fost fără precedent în ceea ce priveşte amploarea şi daunele. Incendiile au început în septembrie 2019, după unul dintre cei mai fierbinţi şi mai secetoşi ani de la debutul înregistrărilor şi a lăsat în urmă 33 de morţi, peste 3.000 de case distruse şi 24 milioane de hectare mistuite de flăcări, în sudul şi estul Australiei.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

A început perioada de coșmar pentru cei alergici la ambrozie. În Chișinău sunt zone întregi pline de această plantă

A început perioada de coșmar pentru cei alergici la ambrozie. În Chișinău sunt zone întregi pline de această plantă A început o perioadă sufocantă pentru...

Ucraina are nevoie de mai mult ajutor pentru a câștiga războiul, nu doar de cuvinte de sprijin din partea Occidentului (Washington Post)

Ucraina are nevoie de mai mult ajutor pentru a câștiga războiul, nu doar de cuvinte de sprijin din partea Occidentului (Washington Post) Săptămâna viitoare, la...

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT)

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT) Un hacker a avut acces la sistemele interne de...

Incendiile se răspîndesc în California, în toiul unui val de caniculă

Incendiile se răspîndesc în California, în toiul unui val de caniculă Pompierii din California luptau împotriva mai multor incendii, în toiul unui val de căldură,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.