Furtuna Aurore aduce URGIA în Franţa (VIDEO)! Peste 250.000 de case au rămas în beznă

Publicat:

Peste 250.000 de locuinţe au rămas fără energie electrică, iar circulaţia trenurilor a fost întreruptă în nordul Franţei, în principal în Normandia, din cauza vânturilor puternice generate de furtuna Aurore care au măturat teritoriul ţării în noaptea de miercuri spre joi, informează AFP, potrivit agerpres.

“Circa 250.000 de case sunt private de energie electrică în nordul Franţei, mai ales în Normandia”, a declarat Enedis, compania care gestionează reţeaua de energie electrică din Franţa, într-un comunicat.


Citeşte şi: NATO are un plan pentru descurajarea ameninţării ruse – Black News

“Toate echipele noastre sunt mobilizate pentru rezolvarea incidentelor legate de furtuna Aurore”, a adăugat Enedis, precizând că a mobilizat “în jur de 3.000 de tehnicieni”.

Circulaţia trenurilor a fost perturbată în nordul ţării. Numeroşi internauţi au semnalat situaţia pe reţelele de socializare, unii distribuind fotografii cu copaci căzuţi pe şine.

“Circa o sută de incidente” au fost raportate pe şinele de cale ferată, a indicat SNCF, compania naţională de cale ferată.

Traficul continuă să se desfăşoare în condiţii dificile în Normandia, în Hauts-de-France, Ile-de-France, Lorena şi Champagne-Ardennes, a declarat SNCF pentru AFP la jumătatea dimineţii. Cu toate acestea, circulaţia trenurilor de mare viteză se desfăşoară în condiţii normale.

În Ile-de-France, circulaţia trenurilor a fost perturbată pe toate liniile care duc spre Paris.

Furtuna Aurora, care a afectat nordul Franţei de miercuri după-amiază, s-a deplasat spre est în noaptea de miercuri până joi.

Citește și: EXPLOZII puternice la o bază militară americană din Siria – Black News

Rafale de 175 km/h au fost înregistrate la Fecamp (Seine-Maritime), de 143 km/h la Granville (Manche), de 134 km/h la Ile de Groix (Morbihan) şi de 109 km/h la Paris Montsouris, potrivit institutului meteorologic francez.

În Lorena, 20.000 de clienţi au fost rămas curent electric joi dimineaţă, precum şi 4.000 de clienţi în Alsacia şi peste 6.000 în Franche-Comte.

Furtuna Aurore continuă să se deplaseze spre est, ameninţând în prezent Germania, potrivit Meteo France.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă Așezat în vârful unui deal de pe...

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic În unele țări europene, a fi bunic a devenit o ocupație plătită....

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul Tot mai multe sate din Republica...

Doi jurnalişti de la un post local de radio care l-au intervievat pe Biden afirmă că au primit în avans o listă cu întrebări

Doi jurnalişti de la un post local de radio care l-au intervievat pe Biden afirmă că au primit în avans o listă cu întrebări Doi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.