Furtuna Beatriz se apropie de staţiunile mexicane de pe coasta Pacificului şi s-ar putea intensifica într-un uragan

Publicat:

Furtuna Beatriz, care a luat naştere joi în largul coastei pacifice a Mexicului şi s-ar putea intensifica într-un uragan până vineri, a determinat autorităţile mexicane să emită alerte ce vizează staţiuni populare de pe litoralul acestei ţări, a precizat Centrul Naţional pentru Uragane (NHC), potrivit Reuters şi agerpres.

Potrivit prognozelor, furtuna urmează să se ”deplaseze foarte aproape sau de-a lungul coastei sud-vestice a Mexicului” şi înaintează în direcţia vest-nord-vest cu 19 kilometri pe oră, a anunţat joi seară NHC, care are sediul în Statele Unite.


Citeşte şi: Putin, Prigojin și pericolul unui dezastru – Black News

”Beatriz s-ar putea transforma în uragan vineri”, a spus NHC.

Guvernul Mexicului a emis o alertă de uragan care vizează regiunea de coastă de la Playa Perula până la Cabo Corrientes în statul Jalisco, iar porturile din regiune urmează să fie închise pentru ambarcaţiunile de mici dimensiuni.

O avertizare de furtună tropicală este de asemenea în vigoare de la Punta Maldonado, în statul sud-vestic Guerrero, unde se află celebra staţiune Acapulco, până la Zihuatanejo, o altă staţiune populară din acest stat.

Citeşte şi: ”Ancora” estică a NATO vrea mai multe trupe americane pentru a descuraja Rusia

Vântul suflă cu o viteză de aproape 65 de kilometri pe oră. Până duminică dimineaţă sunt prognozate ploi cu valori cuprinse între 75 şi 180 mm în sudul Mexicului, de la statul Oaxaca până la Jalisco, precipitaţii care ar putea cauza viituri, a precizat NHC.

Sunt prognozate, de asemenea, furtuni pe mare de-a lungul coastei sud-vestice a Mexicului, care ar putea provoca valuri periculoase şi condiţii pentru formarea curenţilor de reflux. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Scandal de proporții la Saga Festival: Hardwell acuză că a fost țepuit de organizatori

Scandal de proporții la Saga Festival: Hardwell acuză că a fost țepuit de organizatori Un scandal de proporții a izbucnit la Saga Festival și...

VIDEO – Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația

VIDEO - Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația În adâncul Pământului se află nucleul, o minge metalică solidă care se rotește independent...

OMS: Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență

OMS: Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență conform protocoalelor Organizaţiei Mondiale...

Războiul cognitiv, noul câmp de luptă al NATO. Soluțiile unui expert pentru combaterea dezinformării

Războiul cognitiv, noul câmp de luptă al NATO. Soluțiile unui expert pentru combaterea dezinformării La summitul său apropiat, marcând 75 de ani de la înființarea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.