Furtuna Chris se transformă în uragan; Beryl amenință Puerto Rico

Publicat:

O a treia furtună din bazinul Oceanului Atlantic, formată în prima parte a zilei de duminică în largul coastelor statului american Carolina de Nord, ar urma să se transforme luni în uragan, conform Centrului Naţional pentru Uragane (NHC) din Statele Unite, în timp ce furtuna tropicală Beryl ameninţă Puerto Rico, relatează agerpres.

Furtuna tropicală Chris este localizată la aproximativ 257 kilometri sud de Cape Hatteras din Carolina de Nord aducând rafale de vânt de 72 kilometri pe oră, a indicat NHC într-un buletin informativ citat luni de Reuters.


Citește și: Lovitură grea primită de guvernul May: Ministrul pentru Brexit a demisionat!

”Valurile generate de Chris vor creşte şi vor afecta porţiuni de pe coastele Carolinei de Nord şi statele din mijlocul Atlanticului la începutul săptămânii următoare”, se arată în informarea emisă duminică în care se adaugă faptul că unele dintre efectele furtunii ar putea pune în pericol vieţile locuitorilor.

Uraganul Beryl şi-a pierdut din intensitate şi a fost retrogradat, sâmbătă, la nivel de furtună tropicală. Însă, potrivit Serviciului Naţional de Meteorologie, Beryl îşi continuă traiectoria spre sud putând aduce luni ploi abundente şi rafale de vânt luni în Insulele Virgine Americane şi vestul Puerto Rico, zone care nu şi-a revenit încă după efectele devastatoare ale uraganului Maria de anul trecut.

Puerto Rico şi Insulele Virgine Americane se află sub atenţionare de inundaţii, în vigoare începând de duminică până luni seara, a informat pe Twitter Serviciului Naţional de Meteorologie San Juan. Avertizări de furtună tropicală au fost emise de asemenea în Dominica şi Guadelupa.

Guvernatorul din Puerto Rico, Ricardo Rossello, a convocat duminică o întâlnire a Cabinetului la care au participat experţi în meteorologie în vederea pregătirii pentru sosirea furtunii Beryl, potrivit unui comunicat în care se precizează că este în vigoare o stare de alertă.

Citește și: Femeia contaminată cu Noviciok în UK a murit

Circa 7.000 de locuinţe şi clădiri comerciale din Puerto Rico sunt în continuare private de furnizarea energiei electrice după ce uraganul Maria a devastat o reţea de electricitate care fusese prost întreţinută înainte de furtună, precizează Reuters.

Conform unei analize efectuată de o echipă de cercetători condusă de Universitatea Harvard, publicată în luna mai, uraganul Maria a provocat decesul a peste 4.600 de persoane de pe insulă.

Sezonul uraganelor din Atlantic începe în fiecare an pe 1 iunie şi se încheie pe 30 noiembrie. Aproximativ 85% din totalul acestor fenomene meteorologice severe se produc între lunile august şi octombrie. Statisticile arată că Golful Texas este cea mai vulnerabilă regiune, fiind lovită de uragane între jumătatea lunii iulie şi jumătatea lunii septembrie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mihai Popșoi va găzdui Trilaterala R. Moldova – România – Ucraina

Mihai Popșoi va găzdui Trilaterala R. Moldova - România - Ucraina Viceprim-ministrul, ministru afacerilor externe, Mihai Popșoi, va găzdui mâine, 5 iulie, la Chișinău, cea...

Doi falşi poliţişti au forţat o tânără să le dea o mică avere

Doi falşi poliţişti au forţat o tânără să le dea o mică avere Doi indivizi, de 35 și 46 de ani din raionul Ocnița, s-au...

Polițiștii de frontieră și carabinierii își vor consolida capacitățile de recunoaștere a obiectelor explozibile

Polițiștii de frontieră și carabinierii își vor consolida capacitățile de recunoaștere a obiectelor explozibile Polițiștii de frontieră și carabinierii își vor consolida capacitățile de recunoaștere...

Raportul Curții de Conturi privind angajamentele asumate în procesul de aderare la UE

Raportul Curții de Conturi privind angajamentele asumate în procesul de aderare la UE Tatiana Șevciuc, Președinta Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM), la data...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.