X

Furtuna Eleanor a făcut prăpăd pe coasta vestică a Irlandei – VIDEO

Mai multe locuinţe şi sedii ale unor companii au fost avariate în urma inundaţiilor produse miercuri pe coasta de vest a Irlandei, unde furtuna Eleanor a generat precipitaţii abundente şi vânturi care au înregistrat viteze de până la 155 de kilometri pe oră, informează Reuters, potrivit agerpres.

Furtuna a lovit cel de-al patrulea oraş ca mărime din Irlanda, Galway, unde valurile deosebit de înalte au determinat marţi seară închiderea mai multor drumuri şi au afectat activitatea agenţilor comerciali.

Citeşte şi: Turcia lansează informaţia BOMBĂ: Trump şi Netanyahu susţin protestele din Iran

Electricity Supply Board (ESB) din Irlanda a anunţat marţi că aproximativ 150.000 de locuinţe şi sedii ale unor companii au rămas fără electricitate.

Al doilea nivel de alertă ca importanţă ce a fost impus de Serviciul naţional de meteorologie a rămas încă valabil pentru regiunile din vestul şi nord-vestul Irlandei. Mareele foarte înalte şi valurile foarte puternice vor provoca alte distrugeri la nivelul ţărmurilor şi inundaţii suplimentare.

Trei persoane au murit în octombrie atunci când furtuna tropicală Ophelia s-a abătut asupra Irlandei, doborând copaci şi linii de alimentare cu electricitate şi generând valuri ce au avut înălţimi de până la 10 metri.

Tags: EleanorElectricity Supply Board (ESB)furtunaGalwayirlanda
Categorii: Diaspora