Furtuna Eta ameninţă vestul Floridei – VIDEO

Publicat:

Furtuna tropicală Eta a continuat să se deplaseze în noaptea de marţi spre miercuri în direcţie nordică, ridicând nivelul de risc de inundaţii în sudul statului american Florida şi în vestul Cubei, conform prognozelor meteorologilor, citate de DPA, potrivit agerpres.

În cursul zilei de marţi a fost emisă o avertizare de furtună tropicală pentru arhipelagul Dry Tortugas din Golful Mexic şi pentru o mare parte din coasta de vest a statului Florida.


Citeşte şi: Turcia se bagă şi ea într-o misiune de monitorizare a păcii din Nagorno-Karabah

Centrul Naţional pentru Uragane (NHC) din Statele Unite a prognozat că furtuna tropicală Eta va afecta toată săptămâna coasta de vest a statului Florida urmând să atingă duminică zona de uscat în regiunea Panhandle, din sud.

Furtuna ar putea provoca inundaţii până miercuri în regiunea South Florida, deja suprasaturată de apă, însă meteorologii nu se aşteaptă ca rafalele de vânt să afecteze regiunea.

Eta se afla marţi seară la aproximativ 180 de kilometri nord de extremitatea vestică a statului Cuba, fiind însoţită de viteze maxime ale vântului de peste 90 de kilometri la oră şi rafale mai puternice, conform NHC.

În timp ce este posibil ca furtuna să crească în intensitate până la nivel de uragan, ar trebui ca puterea ei să scadă joi, potrivit prognozelor NHC.

Citeşte şi: Democraţii americani îşi păstrează o majoritate fragilă în Camera Reprezentanţilor

Valurile generate de furtuna Eta este de aşteptat să afecteze coasta nordică din Cuba, nord-vestul Bahamas, sudul şi vestul Floridei şi regiunea Florida Keys în perioada următoare putând pune în pericol viaţa locuitorilor, conform prognozelor.

NHC monitorizează totodată furtuna subtropicală Theta, care a stabilit un record, fiind a 29-a furtună formată în Atlantic în sezonul 2020 al uraganelor, suficient de puternică pentru a primi o denumire oficială.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CNED anunță lansarea a două sesiuni noi, în cadrul programului „Rabla pentru electrocasnice”

CNED anunță lansarea a două sesiuni noi, în cadrul programului „Rabla pentru electrocasnice” Centrul Național pentru Energie Durabilă (CNED) anunță lansarea a două sesiuni noi,...

Rusia pierde centrul naval din Crimeea, declară comandantul şef al marinei ucrainene

Rusia pierde centrul naval din Crimeea, declară comandantul şef al marinei ucrainene Flota rusă din Marea Neagră a fost nevoită să-şi relocheze aproape toate navele...

Putin recrutează 1.000 de noi soldaţi pe zi

Putin recrutează 1.000 de noi soldaţi pe zi Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev a a afirmat joi că forţele armate ruse şi-au întărit rândurile cu...

Talcul, clasificat de OMS ca un produs ‘probabil cancerigen’

Talcul, clasificat de OMS ca un produs 'probabil cancerigen' Talcul a fost clasificat ca un produs „probabil cancerigen” de o agenţie de cercetări asupra cancerului...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.