X

Furtuna Knud a lovit sudul Peninsulei Scandinave

O furtună puternică a lovit vineri sudul Peninsulei Scandinave, serviciile meteorologice sfătuind rezidenţii să rămână în locuinţe pentru a evita să fie accidentaţi de fragmentele doborâte de vânt, potrivit dpa, scrie agerpres.

Furtuna, botezată Knud, a lovit Hanstholm în nordul Danemarcei la ora 3:30 pm (1330 GMT), a anunţat serviciul danez de meteorologie, potrivit postului de televiziune TV2.

Citește și : Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a dat în judecată BBC pentru calomnie

Mai mulţi copaci s-au prăbuşit în diferite părţi din centrul Iutlandei, potrivit poliţiei daneze.

În ţara învecinată, Norvegia, poliţia şi serviciile de urgenţă din sud-est au cerut locuitorilor să sune la numerele de urgenţă doar dacă există o situaţie care le pune viaţa în pericol, punând la dispoziţie un număr alternativ.

Serviciul meteorologic norvegian a emis cel mai înalt nivel de alertă pentru anumite regiuni din sudul Norvegiei, prognozând rafale puternice de vânt.

Intemperiile au distrus acoperişuri şi au doborât copaci în mai multe regiuni din sudul Norvegiei. Potrivit poliţiei, o persoană din Kristiansand (sud) a fost lovită în cap de un fragment desprins din acoperişul unui garaj.

În Oslo, 33 de meciuri de fotbal, inclusiv din liga de tineret, au fost anulate, potrivit agenţiei de ştiri NTB.

Potrivit estimărilor companiilor de electricitate, circa 50.000 de locuinţe au fost afectate de pene de curent în regiunea sudică Agder, relatează postul public norvegian NRK.

Citește și : Gaza: O persoană a fost ucisă în noi confruntări între protestatari palestinieni şi militari israelieni

Pe aeroportul din Oslo, zborurile se desfăşoară normal, dar câteva aeroporturi regionale din sudul Norvegiei ar putea înregistra întârzieri şi anulări de zboruri, a anunţat NRK, citând un purtător de cuvânt al operatorului aerian Avinor.

Operatorii de transport cu feribotul Color Line şi Fjord Line au anulat câteva curse de pasageri între porturi din Norvegia şi Danemarca, în timp ce Stena Line a anulat câteva curse între Suedia şi Danemarca.

Meteorologii au avertizat că rafalele puternice de vânt, cu viteze de până la 160 de kilometri pe oră, vor provoca valuri înalte în strâmtoarea Skagerrak între Norvegia, Suedia şi Iutlanda de nord în Danemarca.

Pene de curent au fost de asemenea înregistrate în sudul Suediei. Echipele de intervenţie au intervenit cu echipamente speciale pentru a degaja copacii doborâţi de furtună. Unele curse feroviare din vestul Suediei au fost staţionate până sâmbătă la prânz ca măsură de precauţie.

Tags: danemarcafurtunaKnudNorvegia
Categorii: Diaspora