Furtuna Laura a făcut o primă victimă în Haiti

Publicat:

O fetiţă în vârstă de 10 ani a murit în sud-estul Haiti, duminică dimineaţă, în timp ce furtuna Laura se apropie de ţara în care intemperiile ameninţă să provoace inundaţii şi alunecări de teren în majoritatea departamentelor, informează agenţia AFP, scrie agerpres.

Copilul şi-a pierdut viaţa în urma căderii unui copac pe casa sa din Anse-a-Pitres, în departamentul de sud-est al Haiti, potrivit unui raport preliminar al protecţiei civile haitiene, transmis AFP.


Citește și : Tower Bridge s-a blocat în poziţia deschis provocând uriaşe ambuteiaje

Mai multe locuinţe sunt deja inundate în această comună de frontieră unde evacuările locuitorilor erau în curs de desfăşurare duminică dimineaţă, după cum a precizat protecţia civilă.

Aflată încă în Republica Dominicană, cu care Haiti împarte insula Hispaniola (Quisqueya), furtuna a provocat, începând de la ora locală 5:00 (9:00 GMT), ploi în cantităţi moderate până la abundente în mai multe localităţi din ţară, însoţite de vânt.

Începând de vineri, Haiti se află sub cod portocaliu din cauza riscului de precipitaţii torenţiale şi rafale de vânt.

Activităţile de cabotaj, scurte călătorii din port în port de-a lungul coastei, au fost interzise de autorităţile haitiene până la noi ordine.

Dacă impactul COVID-19 a fost până în prezent relativ redus în Haiti, cu 8.050 de cazuri testate pozitiv şi 196 de decese asociate oficial noului coronavirus, autorităţile haitiene doresc să prevină o posibilă răspândire a epidemiei în contextul unor dezastre naturale, cum ar fi furtuna Laura.

Citește și : Peste 3.500 de noi cazuri de COVID-19 în Franţa în 24 de ore

”Puneţi-vă măştile şi respectaţi distanţa, mai ales în adăposturile temporare. Având în vedere COVID, deţinem o capacitate considerabil redusă în adăposturi”, a subliniat sâmbătă ministrul de Interne, Audain Fils Bernadel, în cadrul unei informări de presă.

În fiecare an, din iunie până în noiembrie, Haiti se află sub ameninţarea ciclonilor, iar ploile abundente ameninţă viaţa celor mai defavorizaţi cetăţeni, care trăiesc în zone expuse riscului.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Reacţia Bucureştiului la ultima decizie a Moscovei

Reacţia Bucureştiului la ultima decizie a Moscovei Bucureștiul consideră neîntemeiată decizia Moscovei de a expulza un diplomat român, potrivit stiripesurse.ro. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) de peste Prut...

Guvernul își deschide ușile pentru vizitatori

Guvernul își deschide ușile pentru vizitatori Casa Guvernului își deschide ușile pentru grupuri de vizitatori, anunță purtătorul de cuvânt al Executivului, Daniel Vodă. Citește și: Moldovenii...

Rusia îşi suspendă participarea şi plata contribuţiilor la Adunarea Parlamentară a OSCE

Rusia îşi suspendă participarea şi plata contribuţiilor la Adunarea Parlamentară a OSCE Cele două camere legislative ale Adunării Federale a Rusiei au aprobat, miercuri, suspendarea...

Moldovenii de peste hotare, îndemnați să se înregistreze pe platforma CEC

Moldovenii de peste hotare, îndemnați să se înregistreze pe platforma CEC Până în prezent, peste 1 300 de persoane s-au înscris pe platforma inregistrare.cec.md,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.