Furtuna puternică din Australia a lăsat peste 30.000 de gospodării fără curent electric

Publicat:

Peste 30.000 de locuinţe au rămas fără curent electric după ce furtuni extrem de puternice au lovit coasta de est a Australiei, deja devastată de incendiile de vegetaţie, relatează marţi Xinhua, potrivit agerpres.

Furtunile care au lovit capitala Canberra, unde au căzut bucăţi uriaşe de grindină, au continuat să se deplaseze către est, afectând regiuni întinse din statele New South Wales (NSW), Queensland şi Victoria.


Citeşte şi: O baracă plină cu muncitori a luat foc! 11 oameni au ars de vii!

Peste 800 de apeluri au fost înregistrate de Serviciul Naţional de Urgenţă (SES) al NSW, majoritatea provenind din suburbiile din sudul Sydney.

“Majoritatea apelurilor primite au fost pentru copaci smulşi din rădăcini”, a declarat directorul de operaţiuni al SES, Paul Bailey, pentru Sky News.

“Însă, am avut câteva incidente foarte grave în care copacii au căzut pe maşini în care se aflau oameni. Ei au fost salvaţi din vehiculele respective şi, din fericire, nu au fost grav răniţi”, a mai spus el.

Rafalele de vânt au depăşit 100 de km/h în unele zone. Imagini postate pe reţelele de socializare au arătat cum bucăţi din acoperişul centrului comercial Bringelly Village din vestul Sydney au fost smulse de vânt şi apoi au căzut pe un drum principal circulat.

Citeşte şi: Fostul şef al Interpolului, CONDAMNAT la ani grei de închisoare pentru corupţie

În regiunea Munţilor Albaştri, doi bărbaţi în vârstă de 16 şi respectiv 24 de ani au fost loviţi de fulgere în incidente separate. Ambii se află în stare stabilă.

În Queensland, s-au produs 44.000 de fulgere, care au lăsat în jur de 20.000 de locuinţe fără electricitate. În New South Wales, 14.000 de locuinţe au fost private de curent electric din cauza vânturilor puternice, a fulgerelor şi a grindinei.

Cu toate acestea, marţi dimineaţa compania de furnizare a energie electrică Ausgrid a anunţat că “mai puţin 4.000 de clienţi erau privaţi de electricitate”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

H&M va elimina treptat utilizarea de puf şi pene în îmbrăcămintea pe care o comercializează, urmând a le folosi doar dacă au fost reciclate

H&M va elimina treptat utilizarea de puf şi pene în îmbrăcămintea pe care o comercializează, urmând a le folosi doar dacă au fost reciclate Retailerul...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

Sondaj – Kamala Harris şi Donald Trump stagnează în intenţiile de vot, cu o lună înainte de alegeri

Sondaj - Kamala Harris şi Donald Trump stagnează în intenţiile de vot, cu o lună înainte de alegeri Cu o lună înainte de alegerile prezidenţiale...

Atac asupra unui troleibuz, în Chișinău. Un minor, căutat de polițiști, după ce a aruncat cu o piatră în fereastra vehiculului

Atac asupra unui troleibuz, în Chișinău. Un minor, căutat de polițiști, după ce a aruncat cu o piatră în fereastra vehiculului Un incident neplăcut a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.