X

Furtuna tropicală Florence se va transforma într-un “uragan major şi periculos” pe măsură ce se apropie coasta estică a SUA

Furtuna tropicală Florence este aşteptată să se transforme într-un “uragan major şi periculos” până luni, pe măsură ce se apropie de Caraibe şi de coasta estică a Statelor Unite, indică previziuni meteorologice, citate de DPA, potrivit agerpres.

Furtuna va afecta Insulele Bermude şi Bahamas marţi şi miercuri, fără a le lovi direct, în timp se îndreaptă spre vest, spre Statele Unite, a indicat duminică Centrul Naţional pentru Uragane al SUA.

Citește și : Discuţiile de pace privind războiul din Yemen au eşuat; liderul rebelilor îndeamnă la „rezistenţă”

Guvernatorii statelor americane Carolina de Nord, Carolina de Sud şi Virginia au declarat deja stare de urgenţă, în contextul în care, potrivit prognozelor, furtuna ar urma să atingă uscatul în sud-estul SUA la sfârşitul săptămânii viitoare.

Centrul a recomandat autorităţilor din statele care se întind de la Florida la Carolina de Nord să înceapă mobilizarea resurselor şi pregătirile în vederea venirii furtunii.

Valurile mari generate de Florence au afectat deja Insulele Bermude şi porţiuni din coasta estică a SUA, au informat meteorologii Centrului.

Citește și : Iranul execută trei kurzi acuzați de atacuri împotriva civililor și a forțelor de securitate

Potrivit buletinului acestuia de la ora 03.00 GMT, furtuna se afla la 1.270 kilometri sud-est de Insulele Bermude, mişcându-se cu o viteză de 9 kilometri pe oră.

Tags: caraibeFlorencefurtunaSUAuragan
Categorii: Știrile zilei