Furtuna tropicală Freddy a provocat moartea a 190 de persoane în Malawi

Publicat:

Furtuna tropicală Freddy, una dintre cele mai puternice furtuni înregistrate vreodată în emisfera sudică, a provocat moartea a 190 de persoane în Malawi după ce s-a dezlănţuit pentru a doua oară într-o singură lună asupra sudului Africii, a anunţat marţi agenţia pentru managementul dezastrelor din această ţară, potrivit Reuters, scrie agerpres.  

Oraşul Blantyre a fost cea mai afectată regiune, iar inundaţiille şi ploile puternice au distrus drumuri şi poduri, îngreunând operaţiunile de salvare.


Citește și : Ursula von der Leyen doreşte ‘reguli de joc echitabile’ cu China

Freddy a provocat numeroase pagube şi în Mozambic după ce a atins uscatul pentru a doua oară în acest weekend.

Bilanţul deceselor în Malawi a urcat la 190 de la 99 raportate luni, potrivit Departamentul pentru managementul dezastrelor.

Ploile torenţiale au continuat marţi în Malawi, unde 584 de persoane au fost rănite şi 37 sunt în continuare date dispărute, a mai precizat instituţia.

În Blantyre, mai multe familii aşteptau la morga spitalului central ”Queen Elizabeth” pentru a recupera trupurile rudelor.

Inundaţiile şi ploile au îngreunat operaţiunile de salvare, iar drept urmare ajutoarele au ajuns cu dificultate la persoanele afectate, au precizat agenţiile umanitare.

”Este o operaţiune dificilă întrucât s-au produs alunecări de teren, iar oamenii au rămas blocaţi în aceste acumulări de noroi”, a spus Estere Tsoka, specialist în urgenţe în cadrul UNICEF Malawi.

”Oamenii încearcă să găsească un loc unde să mai poată rezista o vreme”.

Citește și : Putin şi Lavrov intervin la primul congres al Mişcării Internaţionale a Rusofililor

Freddy s-a abătut sâmbătă asupra Mozambicului, smulgând acoperişurile caselor şi provocând inundaţii vaste în regiunea portului Quelimane, după care a avansat în interiorul continentului, spre Malawi, unde a dezlănţuit ploi torenţiale, care au au dus la alunecări de teren.

Nu se cunoaşte încă amploarea pagubelor şi pierderilor de vieţi omeneşti în Mozambic.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO – Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația

VIDEO - Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația În adâncul Pământului se află nucleul, o minge metalică solidă care se rotește independent...

OMS: Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență

OMS: Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență conform protocoalelor Organizaţiei Mondiale...

Războiul cognitiv, noul câmp de luptă al NATO. Soluțiile unui expert pentru combaterea dezinformării

Războiul cognitiv, noul câmp de luptă al NATO. Soluțiile unui expert pentru combaterea dezinformării La summitul său apropiat, marcând 75 de ani de la înființarea...

Doi părinți din stânga Nistrului și-au găsit copilul de un an, blocat în mașină. Ce a urmat

Doi părinți din stânga Nistrului și-au găsit copilul de un an, blocat în mașină. Ce a urmat Emoții puternice pentru un cuplu din stânga Nistrului,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.