Furtuna tropicală Henri a lăsat în urmă pagube uriaşe

Publicat:

Furtuna tropicală Henri, care a afectat timp de două zile nord-estul Statelor Unite unde a provocat ploi însemnate cantitativ şi inundaţii, a lăsat în urmă noroi, resturi şi devastare, precum şi pagube totale de 8 până la 12 miliarde de dolari americani, relatează agenţia Xinhua care citează USA Today, potrivit agerpres.

Furtuna, aflată la circa 80 de kilometri de Providence, în Rhode Island, a fost retrogradată la nivel de ciclon post-tropical după ce a atins zona de uscat şi s-a îndreptat apoi către est. Alimentarea cu energie electrică a revenit marţi în mare parte în Rhode Island şi Connecticut, iar apele s-au retras de pe suprafeţele inundate din New Jersey şi New York.


Citeşte şi: Biden: ‘NU vom amâna plecarea din Afganistan!’ – Black News

Furtuna Henri se îndreaptă în prezent către ocean.

Centrul statului New Jersey s-a numărat printre zonele cele mai afectate, apele repezi provocate de ploile abundente inundând străzile. “O parte din stat a fost devastată”, a declarat guvernatorul Phil Murphy adăugând că “a fost o ploaie uriaşă, masivă”. Cantităţile de precipitaţii care au căzut în regiune au fost “nemaiîntâlnite”, a adăugat oficialul.

În statul Rhode Island, unde furtuna Henri a atins duminică după-amiaza zona de uscat, aproximativ 8.000 de case şi sedii de companii au continuat să fie afectate marţi de o pană de curent.

Peste 100.000 de locuitori din nord-estul Statelor Unite au rămas fără electricitate duminică după ce furtuna Henri a lovit regiunea.

Compania de utilităţi National Grid a adus lucrători din Massachusetts pentru a ajuta la restabilirea distribuţiei energiei electrice şi a declarat că toţi clienţii vor avea din nou curent miercuri.

Ploile abundente aduse de furtuna Henri au afectat în special New Jersey, Pennsylvania şi New York, potrivit AccuWeather.

Citeşte şi: Eficacitatea vaccinurilor Pfizer şi Moderna SE PRĂBUŞEŞTE în cazul variantei Delta – Black News

Furtuna Henri s-a format dintr-un sistem de presiune joasă apărut în nord-estul Bermudelor la 16 august sub formă de depresiune tropicală. O zi mai târziu, sistemul meteorologic s-a înteţit până la nivel de furtună tropicală, care a fost denumită Henri.

Ulterior, Henri a devenit uragan de categoria 1, apoi a scăzut din intensitate până la nivel de furtună tropicală, care a atins, în cadrul unui eveniment rar, zona Westerly din Rhode Island, la data de 22 august.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Număr record de pasageri pe AIC în primele șase luni ale anului

Număr record de pasageri pe AIC în primele șase luni ale anului În primele șase luni ale anului curent, a fost înregistrat un număr record...

Centrul multifuncțional din Orhei a fost închis

Centrul multifuncțional din Orhei a fost închis Activitatea Centrului multifuncțional din Orhei a fost suspendată, astăzi, 3 iulie, anunță Agenția Servicii Publice (ASP). Responsabilii instituției...

Instruire pentru echipele de câini ale Poliției de Frontieră

Instruire pentru echipele de câini ale Poliției de Frontieră Nouă echipe canine ale Poliției de Frontieră participă, în aceste zile, la un program de instruire organizat...

Moldovenii ‘speciali’ vor putea călători în India fără vize

Moldovenii 'speciali' vor putea călători în India fără vize Cetățenii moldoveni deținători ai pașapoartelor diplomatice și de serviciu vor putea călători în India fără vize....

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.