X

Furtuna tropicală Isaias se transformă în URAGAN

Furtuna tropicală Isaias a crescut în intensitate şi a devenit un uragan de categoria 1, care se îndreaptă spre arhipelagul Bahamas şi spre statul american Florida, au anunţat vineri dimineaţă reprezentanţii Centrului Naţional pentru Uragane (National Hurricane Center – NHC) din Statele Unite, citaţi de AFP, potrivit agerpres.

Uraganul nou format generează vânturi ce ating viteze maximale de 130 de kilometri pe oră, a anunţat Serviciul Naţional de Meteorologie (National Weather Service – NWS) din această ţară, vineri dimineaţă, la ora 04:00 GMT.

Citește și: Obama îi caută nod în papură lui Trump și critică trimiterea agenţilor federali împotriva ‘manifestanţilor paşnici’

Specialiştii de la NHC prognozează o creştere în intensitate a uraganului Isaias în următoarele 48 de ore. Acest fenomen meteorologic a provocat deja o victimă şi inundaţii în Republica Dominicană, unde 14 dintre cele 32 de provincii ale ţării au fost plasate sub cod roşu de alertă.

Potrivit DPA, fosta furtună tropicală Isaias a lăsat aproape 500.000 de persoane fără electricitate joi în Puerto Rico, unde a provocat inundaţii şi alunecări de teren.

Furtuna, formată în Marea Caraibilor, a distrus numeroşi stâlpi de electricitate, iar câteva zeci de persoane s-au refugiat în adăposturi construite pentru situaţii de urgenţe.

Citește și: Michelle Bolsonaro este INFECTATĂ cu coronavirus

Spitalele şi aeroporturile funcţionează la capacităţi obişnuite şi nu au fost raportate deocamdată persoane rănite.

Isaias a lovit şi insula Hispaniola, pe teritoriul căreia se află Haiti şi Republica Dominicană. Specialiştii de la NHC se aşteaptă ca uraganul să se îndrepte spre Bahamas în cursul zilei de vineri şi ar putea să lovească apoi statul american Florida.

Tags: Bahamasfloridafurtuna tropicalaHaitiHispaniolaIsaiasMarea CaraibilorNational Hurricane Center (NHCPuerto RicoRepublica DominicanăServiciul Naţional de Meteorologie (National Weather Service - NWS)uragan
Categorii: Știrile zilei