X

Furtuna tropicală Marco ar putea fi retrogradată la nivel de depresiune tropicală, în timp ce furtuna Laura se intensifică

Furtuna Marco îşi va reduce din intensitate până la nivel de depresiune tropicală, începând din noaptea de luni, a anunţat Centrul Naţional pentru Uragane (NHC) din Statele Unite, citat de Reuters, potrivit agerpres .

Furtuna tropicală Marco, însoţită de vânt susţinut, cu viteză maximă de 85 de kilometri la oră, se află la aproximativ 90 de kilometri sud-est de gura fluviului Mississippi, potrivit NHC.

Citește și : BBC trebuie să facă mai mult în favoarea diversităţii, afirmă directorul său general

Furtuna tropicală Marco s-a transformat duminică în uragan.

O altă furtună tropicală, Laura, a lovit Cuba, în noaptea de duminică spre luni, cu viteze ale vântului de 95 de kilometri la oră şi rafale care au atins 146 de kilometri la oră, dar şi valuri de peste trei metri. Cel puţin 160.000 de persoane au fost evacuate preventiv în provinciile Guantanamo, Santiago de Cuba, Granma şi Camagüey, potrivit autorităţilor locale citate de AFP.

Citește și : Trump va ţine discursuri la Convenţia Partidului Republican din SUA patru seri la rând

Anterior, furtuna Laura a provocat decesul a cel puţin treisprezece persoane în Haiti şi Republica Dominicană, a condus la evacuări şi a lăsat în urmă pagube însemnate.

Furtuna Laura care, potrivit prognozelor, se va transforma marţi în uragan, ar putea lovi, spre sfârşitul săptămânii, zona de coastă a statului Louisiana.

Tags: Furtuna MarcoMississippiNHCStatele Unite
Categorii: Știrile zilei