Furtuna tropicală Rosa se transformă în depresiune tropicală deasupra Peninsulei Baja California

Publicat:

Furtuna tropicală Rosa s-a transformat în cursul dimineţii de marţi în depresiune tropicală şi avansează deja pe uscat deasupra Peninsulei Baja California (nord-vestul Mexicului), potrivit Serviciului Meteorologic Naţional (SMN) citat de EFE, scrie Mediafax.

În buletinul emis de SMN la 7:15 ora locală (12:15 GMT) se spune că depresiunea se află la 50 de km sud de insula San Luis, din statul Baja California şi se deplasează spre nord-nord-est cu 17km/h.


Citește și : Coreea de Sud: Estimările privind arsenalul nuclear din Coreea de Nord – între 20 și 60 de bombe

Rosa este însoţită de vânturi de 55 km/h şi rafale de 75 km/h. În următoarele ore îşi va continua deplasarea prin peninsulă şi prin nord-vestul statului Sonora, înainte de a se transforma în depresiune remanentă.

Efectele depresiunii Rosa se vor combina cu “instabilitatea atmosferică superioară care va acoperi estul şi sudul ţării” provocate de uraganul Sergio, de categoria 1 pe scara Saffir Simpson, notează SMN.

Uraganul Sergio se localizează la 1.300 km sud-vest de Playa Pérula, în statul Jalisco, şi continuă să se îndepărteze de coastele mexicane. Aceste fenomene combinate vor provoca furtuni puternice în statele Baja California şi Sonora şi furtuni violente în statele Puebla, Veracruz, Oaxaca şi Chiapas.

Luni, autorităţi din Baja California au declarat starea de urgenţă în faţa impactului furtunii tropicale Rosa.

Citește și : Şeful diplomaţiei olandeze, în vizită în Turcia miercuri

Rosa este cel de-al 17-lea ciclon care se formează în actualul sezon al uraganelor din Pacific, cuprins între iunie şi 30 noiembrie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO – Testul simplu cu degetul care vă arată dacă ați băut suficientă apă sau dacă sunteți deshidratat

VIDEO - Testul simplu cu degetul care vă arată dacă ați băut suficientă apă sau dacă sunteți deshidratat Dacă vă temeți că nu beți suficientă...

Reducerea consumului de carne procesată ar putea avea beneficii semnificative pentru sănătate

Reducerea consumului de carne procesată ar putea avea beneficii semnificative pentru sănătate Reducerea consumului de carne procesată cu aproximativ o treime ar putea preveni peste...

Cum a distrus Generația Z flirtul. Mesajele pe rețelele de socializare, noua metodă de ‘agățat’

Cum a distrus Generația Z flirtul. Mesajele pe rețelele de socializare, noua metodă de 'agățat' Nici flirtul nu mai este ce era cândva. În era...

Dorin Recean,întrevedere cu Stella Kyriakides, comisara europeană pentru sănătate și siguranță alimentară

Dorin Recean,întrevedere cu Stella Kyriakides, comisara europeană pentru sănătate și siguranță alimentară Cooperarea moldo-comunitară în vederea consolidării sistemului național de sănătate, precum și evoluțiile pe...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.