X

Furtuna violentă ‘a luat pe sus’ un cort în India: 15 oameni au murit! – VIDEO

Cel puţin 15 persoane au murit şi alte 35 au fost rănite în timpul unui eveniment religios în nord-vestul Indiei în momentul în care un cort de mari dimensiuni s-a prăbuşit din cauza ploii torenţiale şi a rafalelor de vânt puternice, a anunţat luni poliţia, citată de AFP, potrivit agerpres.

Tragedia s-a produs duminică seara pe terenul unei şcoli în districtul Barmer din statul Rajasthan, când peste 1.000 de persoane se adunaseră pentru a participa la un eveniment religios hindus.

Citeşte şi: Presa germană anunţă începutul sfârşitului lui Ergdogan

Cincisprezece persoane, printre care mai mulţi vârstnici, au murit în accident, a declarat şeful poliţiei regionale Rashi Dogra Dudi.

Alte 35 de persoane au fost spitalizate, dar starea lor este în afara pericolului, a adăugat ea.

Poliţia a precizat că unele dintre persoanele prinse sub cort s-ar putea să fi fost electrocutate, în timp ce altele au fost strivite sub greutatea cortului.

Autorităţile au ordonat o anchetă asupra accidentului, în timp ce şeful guvernului statului Rajasthan, Ashok Gehlot, s-a deplasat luni la locul acestuia şi a vizitat persoanele rănite aflate în spital.

Citeşte şi: Cutremur puternic în Italia. Unda seismică s-a resimţit la Roma! 

Premierul indian Narendra Modi a transmis condoleanţe rudelor victimelor.

Guvernul statului Rajasthan a anunţat că va oferi o despăgubire de 500.000 de rupii (7.194 de dolari) pentru fiecare dintre familiile victimelor şi până la 200.000 rupii pentru familiile celor răniţi.

Tags: cortdistrictul BarmerIndiastatul Rajasthan
Categorii: Știrile zilei