Furtună de zăpadă la granița dintre Liban și Siria. Zece victime

Publicat:

Zece cetăţeni sirieni care încercau să intre în mod ilegal în Liban au murit într-o furtună de zăpadă care a lovit o zonă de frontieră cu Siria, aflată în război, a informat vineri armata libaneză, citată de DPA.

Iniţial, nouă cadavre au fost descoperite în zona muntoasă al-Sawayari-Masnaa, la graniţa cu Siria, a adăugat armata într-o declaraţie, conform agerpres.


Armata a indicat totodată că a salvat şase persoane prinse în furtuna de zăpadă în aceeaşi zonă. Una dintre acestea a murit ulterior în spital.

Citește și : Germania nu va cădea într-o criză politică daca Angela Merkel eșuează să formeze un guvern de coaliție ( Wolfgang Schaeuble)

Doi sirieni au fost arestaţi, fiind suspectaţi de implicare în încercarea de a trece ilegal victimele în Liban, potrivit aceleiaşi declaraţii.

Potrivit DPA, există mai multe rute utilizate de contrabandişti pentru a aduce sirieni în Liban în schimbul banilor.

În 2014, guvernul libanez a decis să nu mai accepte cetăţeni sirieni după ce un aflux al acestora a pus tensiune pe economia Libanului.

Libanul găzduieşte în aproximativ 1,5 milioane de sirieni, care şi-au părăsit casele, în urma războiului din ţara lor, care durează de peste şase ani.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.