Furtuna ZETA ameninţă ţărmul statului Louisiana

Publicat:

Statul Louisiana, care nu şi-a revenit încă după daunele provocate de uraganele Laura şi Delta, trebuie să se pregătească pentru un potenţial impact cu furtuna tropicală Zeta, care se apropie de coastele americane ale Golfului Mexic, relatează luni CNN, potrivit agerpres.

“Trebuie să ne suflecăm mânecile, aşa cum facem întotdeauna, şi să ne pregătim pentru un potenţial impact în Louisiana”, a declarat guvernatorul statului Louisiana, John Bel Edwards.


Citeşte şi: Maduro dă peste cap lumea medicală: Venezuela a descoperit LEACUL împotriva covidului!

Acest sezon al uraganelor a fost deosebit de activ şi ar putea stabili un record pentru Louisiana. Potrivit prognozelor, Zeta ar putea lovi acest stat miercuri cu intensitatea unui uragan, iar dacă acest lucru se va întâmpla, va fi stabilit un nou record pentru cele mai multe furtuni suficient de intense pentru a primi nume înregistrate în Louisiana într-un singur sezon.

Zeta ar putea fi a cincea furtună tropicală de intensitatea unui uragan care loveşte acest stat, după Cristobal, Laura, Marco şi Delta.

“Această furtună ar putea atinge zona de uscat undeva pe Coasta Golfului până la jumătatea săptămânii, ceea ce înseamnă că avem câteva zile la dispoziţie să ne pregătim. Aşa cum am văzut în acest sezon al uraganelor, o ameninţare tropicală în timpul actualei urgenţe COVID-19 este dificilă, dar o putem gestiona”, a scris Edwards într-un mesaj transmis pe Tweeter.

Potrivit prognozelor, furtuna va creşte în intensitate marţi până la nivel de uragan, forţa ei urmând să scadă înainte de a atinge zona de uscat, însă chiar dacă acest lucru se va întâmpla, nu înseamnă că ea nu va putea provoca pagube însemnate, au avertizat specialiştii din cadrul Centrului Naţional pentru Uragane (NHC) din SUA.

Citeşte şi: EXPLOZIE de cazuri asimptomatice în China

Uraganul Laura, care a lovit Louisiana la sfârşitul lunii august, a fost cea mai puternică furtună înregistrată în acest stat după 1856. Laura a distrus numeroase locuinţe din Louisiana şi Texas şi a provocat moartea a cel puţin 25 de persoane. Peste 8.000 de persoane evacuate în urma uraganului Laura se aflau încă în adăposturi după şase săptămâni, când statul a fost lovit de uraganul Delta, care a ucis cel puţin patru persoane, a declarat Edwards.

Zeta este cea de a 27-a furtună care primeşte nume din acest sezon al uraganelor formate în Oceanul Atlantic, egalând un record stabilit în 2005, potrivit Serviciului Naţional de Meteorologie (NWS).

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ploile torențiale fac ravagii în Nepal: cel puțin 11 oameni au murit

Cel puțin 11 persoane au decedat în Nepal în urma inundațiilor și alunecărilor de teren provocate de ploile torențiale care au durat zile întregi,...

Dezastru pentru Rusia: În Ucraina a pierdut mai mulți soldați decât în al Doilea Război Mondial (Raport SUA)

Dezastru pentru Rusia: În Ucraina a pierdut mai mulți soldați decât în al Doilea Război Mondial (Raport SUA) Între 462.000 și 728.000 de soldați ruși...

VIDEO/ Președintele Recep Tayyip Erdogan este în vizită-fulger în Germania, pentru a participa la partida Turcia-Olanda

VIDEO/ Președintele Recep Tayyip Erdogan este în vizită-fulger în Germania, pentru a participa la partida Turcia-Olanda Președintele turc, Recep Erdogan, a fost în tribunele stadionului...

VIDEO – Sărbătoarea de San Fermin a început la Pamplona

Sărbătoarea de San Fermin a început la Pamplona Cu o maree umană în alb şi roşu, oraşul Pamplona, din Nordul Spaniei, a deschis sâmbătă cele...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.