Furtunile fac PRĂPĂD în Elveția și în sudul Germaniei – VIDEO

Publicat:

Elveţia şi partea sudică a Germaniei au fost afectate de furtuni puternice, însoţite de ploi abundente care, la Stuttgart, au provocat blocaje parţiale ale transporturilor, au declarat marţi autorităţile locale, potrivit AFP și agerpres.

Intemperiile nu au provocat până acum nicio victimă în Germania. În Elveţia cinci persoane au fost rănite, printre care un biciclist lovit în zona capului de grindină.


Citește și: Suntem SPIONAȚI prin telefoane, computere, televizoare, mașini. Chiar și prin soneria de la ușă!

La Stuttgart, în regiunea Baden-Wurttemberg, mai multe tuneluri ale metroului şi trenuri suburbane au fost inundate, provocând o suspendare parţială a traficului, a anunţat poliţia acestui oraş din sud-vestul ţării.

În regiune au izbucnit furtuni severe, însoţite de rafale de vânt de până la 100 km/oră – fenomen meteo prognozat să se deplaseze spre centrul şi estul ţării.

“În prezent, nu este posibilă nicio călătorie” cu trenul în regiunea Stuttgart, a specificat, la rândul său, compania Deutsche Bahn.

Rafale puternice de vânt au provocat, de asemenea, daune acoperişului Operei din Stuttgart şi importante infiltrări de apă, care au dus la anularea unui spectacol.

În oraşul din apropiere Reutlingen, căderile de grindină au provocat numeroase apeluri la numerele de urgenţe. Mai multe oraşe mici din acest land sud-estic al Germaniei s-au confruntat cu inundaţii parţiale.

La Altensteig, un râu a ieşit din matcă şi torentele de apă au inundat parţial străzile. Mai multe videoclipuri realizate de amatori şi difuzate de mass-media germane au arătat fenomene de mini-tornade şi vehicule care circulau pe străzi acoperite de câţiva centimetri de apă, în regiunea Pădurea Neagră.

Regiunile Bavaria, Renania-Palatinat şi Renania de Nord-Westfalia, au cunoscut, de asemenea, episoade violente de furtună, care au dus la inundarea subsolurilor şi la numeroase intervenţii ale pompierilor, potrivit autorităţilor locale.

Serviciul meteorologic german (DWD) prognozează noi furtuni în alte regiuni din nordul şi estul Germaniei pentru marţi.

Citește și: Americanii vor relații mai stabile cu Rusia, dar vor riposta la atacuri. Cu China este mai complicat

Elveţia a fost lovită la rândul ei luni seară de furtuni însoţite de vânturi puternice şi de grindină, uneori de mărimea unei mingi de golf. La Nottwill, în cantonul Lucerna, stratul de grindă depus pe sol a măsurat până la şapte centimetri, a relatat agenţia de presă elveţiană ATS.

În cantonul Fribourg, poliţia şi pompierii au intervenit de circa 300 de ori. Serviciile de salvare au oferit asistenţă şi unei clase de şaisprezece copii cu doi însoţitori, care au fost surprinşi de grindină la Bulle.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.