X

Furtunile fac prăpăd în India. Cel puţin 10 oameni au murit TRĂZNIŢI de fulgere

Cel puţin zece persoane şi-au pierdut viaţa, iar altele au fost rănite după ce au fost lovite de fulgere, marţi, în mai multe regiuni din Bengalul de Vest, stat din estul Indiei, au anunţat miercuri autorităţile, citate de agenţia Xinhua, potrivit agerpres.

Fulgerele au lovit marţi districtele Bankura, Hooghly, West Midnapore, Birbhum şi North 24 Parganas.

Citeşte şi: Responsabilii pentru doborârea zborului MH17 vor fi judecaţi în Olanda

”Ieri, zece persoane au fost ucise de fulgere, iar alte câteva au fost rănite în acest stat”, a anunţat un reprezentant al Agenţiei pentru gestionarea dezastrelor. ”Patru persoane au fost ucise în districtul Bankura, trei în Hooghly şi câte una în West Midnapore, Birbhum şi North 24 Parganas”, a adăugat acesta.

Marţi, în Bengalul de Vest a fost înregistrată prima ploaie însemnată cantitativ ca urmare a musonului sud-vestic. Ploaia torenţială a cauzat acumularea unei cantităţi importante de apă şi întârzierea trenurilor în oraşul Kolkata.

Citeşte şi: Războiul din Yemen intră într-o nouă etapă. Saudiţii iau cu asalt portul Hodeidah

Departamentul de Meteorologie din India a prognozat pentru următoarele 24 de ore ploi însemnate cantitativ în mai multe zone din Bengalul de Vest şi a recomandat pescarilor să evite ieşirile în larg.

Luna trecută, furtunile însoţite de fulgere şi ploi au provocat decesul a peste 250 de persoane şi rănirea altor 400 în cinci state din India.

Tags: BankuraBengalul de VestBirbhumfulgerefurtuniHooghlyIndiaKolkataNorth 24 ParganasWest Midnapore
Categorii: Știrile zilei