G7 face apel la Belarus să pună capăt IMEDIAT crizei migraţiei

Publicat:

Marile puteri din G7 au făcut apel joi la Belarus să pună capăt imediat crizei migraţiei în desfăşurare la frontierele UE, acuzând Minskul că încearcă să “deturneze atenţia” de la încălcările dreptului internaţional şi drepturilor omului, potrivit AFP şi agerpres.

Într-un comunicat, miniştrii de externe din Marea Britanie, care ocupă preşedinţia rotativă a G7, Franţa, SUA, Canada, Germania, Italia, Japonia şi UE “condamnă orchestrarea de către regimul belarus a imigraţiei ilegale prin intermediul frontierelor sale”.


Citeşte şi: Belgia înăspreşte restricţiile şi încurajează telemunca – Black News

“Cerem regimului să-şi înceteze imediat campania agresivă şi exploatarea, pentru a evita noi decese şi noi suferinţe”, afirmă ei.

“Actele regimului belarus constituie o încercare de a deturna atenţia de la dispreţul său permanent faţă de dreptul internaţional, libertăţile fundamentale şi drepturile omului, inclusiv cele ale propriului popor”, scriu miniştrii de externe.

Ţările din G7 cer Minskului să acorde organizaţiilor internaţionale “un acces imediat şi neîngrădit pentru a livra ajutorul umanitar”. Ele îşi exprimă “solidaritatea” cu Polonia, Lituania şi Letonia, în opinia lor victime “ale folosirii provocatoare a imigraţiei ilegale”.

Câteva mii de migranţi, originari în principal din Orientul Mijlociu, s-au instalat de mai multe zile, pe o vreme rece, într-o tabără de-a lungul frontierei cu Polonia, de partea belarusă, în speranţa că vor putea intra în UE.

Citeşte şi: Covid-19 este posibil să dispară în 2022 – Black News

Occidentul acuză Minskul că a orchestrat din vară acest aflux, ca răspuns la sancţiuni occidentale împotriva Belarusului, după reprimarea mişcării de opoziţie fără precedent în 2020.

Polonia şi ceilalţi doi vecini din UE ai Belarusului, Lituania şi Letonia, refuză să îi primească pe aceşti mii de migranţi.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.