X

G7 vrea să protejeze ţările sărace afectate de criza alimentară generată de războiul din Ucraina

Grupul naţiunilor puternic industrializate (G7) intenţionează să protejeze ţările sărace de efectele războiului din Ucraina, a declarat joi după-amiază Annalena Baerbock, ministrul de Externe al Germaniei, ţară care exercită Preşedinţia organizaţiei, informează mediafax.

“În calitatea de ţări industrializate, avem o responsabilitate specială”, a afirmat Annalena Baerbock, în cursul unei reuniuni a Grupului G7 care se desfăşoară în orăşelul german Wangels.

Citește și : Ucraina denunţă la ONU ‘o listă interminabilă’ de abuzuri comise de trupele ruse

Reprezentanţii statelor membre G7 analizează posibilităţi de a evita blocada privind exporturile de cereale din Ucraina, impusă de Rusia. “Sunt blocate 2,5 milioane de tone de cereale, în special în Portul Odesa, reprezentând produse alimentare pentru un milion de oameni. Ţări africane şi din Orientul Mijlociu au nevoie urgentă de cereale. Această criză alimentară este agravată de efectele schimbărilor climatice la nivel mondial”, a precizat Annalena Baerbock.

“Sigur că vom discuta şi despre continuarea susţinerii acordată Ucrainei, dar şi despre modalităţile de a ajuta ţările cele mai sărace în actuala situaţie”, a subliniat ministrul german de Externe.

Citește și : Aderarea Finlandei la NATO se va derula fără probleme şi rapid

Tags: G7Orientul MijlociuPortul Odesarazboiucraina
Categorii: DiasporaRăzboi in Ucraina