Gabriel Resources susține că nu are de unde să plătească cei 10 milioane de dolari către România

Publicat:

Gabriel Resources susține că nu are de unde să plătească cei 10 milioane de dolari către România

După ce România a câștigat procesul pentru Roșia Montană, Gabriel Resources se află într-o situație disperată. Firma canadiană ale cărei acțiuni au scăzut cu peste 95%, în doar câteva zile, spune că nu dispune de banii necesari pentru plata cheltuielilor de judecată dispuse de instanța arbitrală.

Canadienii au anunțat că nu au suma necesară pentru a ne plăti datoria de 10 milioane de dolari. Compania a transmis, prin intermediul unui comunicat, că dispune de cel mult două milioane de dolari. Mai mult decât atât, până la finalul lunii mai, ar urma să rămână fără bani!


Citește și: Noua bombă teleghidată a Rusiei provoacă distrugeri şi victime grele pe frontul ucrainean (CNN)

„Compania are în acest moment disponibili aproximativ 2 mil. dolari, pe care ne aşteptăm să îi terminăm până în luna mai. Există un risc semnificativ ca o finanţare suplimentară să nu fie disponibilă. Imposibilitatea de a strânge fonduri în funcţie de necesităţi ar avea un impact negativ asupra situaţiei financiare a Societăţii şi asupra capacităţii acesteia de a-şi continua activitatea”, a transmis Gabriel Resources, potrivit Bugetul.ro.

Canadienii de la Gabriel Resources vor să facă recurs

Vestea vine în contextul în care firma a pierdut la ICSID procesul prin care cerea despăgubiri de 6,7 miliarde de dolari de la Guvernul României. Tribunalul a decis că ei sunt cei care ne datorează 10 milioane de dolari, dar și cheltuieli de judecată.

Gabriel Resorces consideră că decizia nu este cea corectă și vrea să facă recurs la convenția dată de Centrul Internaţional pentru Reglementarea Diferendelor Relative la Investiții (ICSID) al Băncii Mondiale:

„Considerăm că decizia majorităţii este profund greşită. Aşa cum a recunoscut arbitrul disident, intervenţia politică susţinută a Guvernului României în drepturile contractuale ale Gabriel a împiedicat dezvoltarea unui proiect minier emblematic deţinut în parteneriat cu statul.

Citește și: Viktor Orban: Numele păcii este Donald Trump

Vom avea nevoie de timp pentru a ne evalua opţiunile, dar ne grăbim să înregistrăm aprecierile noastre sincere faţă de acţionarii noştri pentru sprijinul şi răbdarea lor de nezdruncinat pe parcursul acestui proces prelungit.

Dorim, de asemenea, să ne exprimăm recunoştinţa faţă de conducerea noastră serioasă şi harnică şi faţă de echipa de angajaţi, din România şi din străinătate, care şi-au dedicat o parte semnificativă a carierei lor pentru dezvoltarea proiectului, cu convingerea sinceră că acesta era în interesul ţării”, a transmis Anna El-Erian, preşedinte al Gabriel Resources.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ambasadorul Rusiei la ONU îl contrazice pe Trump: Războiul din Ucraina nu se poate încheia într-o singură zi

Ambasadorul Rusiei la ONU îl contrazice pe Trump: Războiul din Ucraina nu se poate încheia într-o singură zi Ambasadorul Rusiei la ONU, Vassili Nebenzia, a...

VIDEO – Postările de pe Facebook ale Victoriei Sanduța, puse în discuție la CSM

VIDEO - Postările de pe Facebook ale Victoriei Sanduța, puse în discuție la CSM Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a propus președintei Republicii Moldova eliberarea...

Alertă falsă cu bombă la AIC. Aeroportul și-a reluat activitatea

Alertă falsă cu bombă la AIC. Aeroportul și-a reluat activitatea Autoritățile anunță că alerta s-a dovedit a fi falsă. Astfel, Aeroportul și-a reluat activitatea în...

Accident cu implicarea unui troleibuz ci zeci de pasageri la bord

Accident cu implicarea unui troleibuz ci zeci de pasageri la bord Un troleibuz cu circa 40 de pasageri la bord a fost implicat într-un accident...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.