X

GAFĂ de zile mari în Filipine. Au confundat emblema Taiwanului cu cea a Chinei

Ministerul apărării din Filipine a folosit sigla Ministerului Apărării din Taiwan în timpul unei ceremonii pentru a mulţumi Chinei pentru donarea a mii de puşti de asalt săptămâna trecută, a anunţat un purtător de cuvânt, relatează luni agenţia dpa, potrivit agerpres.

“Greşeala uriaşă, dar total neintenţionată” a fost observată de ambasada chineză la Manila care a informat Ministerul Apărării Naţionale la două zile după evenimentul din 5 octombrie, a precizat luni purtătorul de cuvânt al Departamentului, Arsenio Andolong.

“Am prezentat scuze oficiale guvernului şi poporului Chinei prin intermediul excelenţei sale, Zhao Jianhua, ambasadorul Chinei”, a declarat Andolong într-un comunicat.

“Suntem pe deplin conştienţi şi recunoscători pentru sprijinul acordat de guvernul Chinei şi reiterăm faptul că Ministerul Apărării Naţionale şi forţele armate respectă cu stricteţe politica unei singure Chine”, a adăugat el.

Andolong a mai declarat că ministrul apărării filipinez Delfin Lorenzana i-a trimis de asemenea o scrisoare personală lui Zhao pentru a-şi cere scuze.

Zhao a condus ceremonia care a marcat printre altele primirea a peste 3.000 de puşti M4 de către Filipine pe 5 octombrie, a doua astfel de ceremonie în acest an. 

Tags: Arsenio AndolongChinaDelfin Lorenzanafilipinemanilapuşti de asaltpuşti M4taiwanZhao Jianhua
Categorii: Știrile zilei