X

Galbur, dezamăgit de graba prin care se vrea aprobat votul prin corespondență

Galbur, dezamăgit de graba prin care se vrea aprobat votul prin corespondență

Președintele Partidului Național Moldovenesc, Dragoș Galbur, se arată dezamăgit de graba prin care se vrea aprobarea inițiativei legislative care să permită votul prin corespondență.

Citește și: Se golește rezerva statului de grâu alimentar

Nu pentru că ar fi împotrivă, dar pentru că autoritățile ar „mima” anumite procese.

„Marți, PAS a invitat partidele politice la consultări privind votul prin corespondență. Invitația este pentru vineri, 22 martie. Pe 21 martie,  proiectul de lege privind pilotarea votului prin corespondență în SUA și Canada a fost votat în primă lectură în Parlament. Chiar nu se putea de așteptat până săptămâna viitoare, măcar să mimeze că ia în considerație părerile noastre pentru elaborarea documentului? Bătaie de.”, menționează liderul PNM, Dragoș Galbur, care consideră că  votul prin corespondență trebuie aplicat pentru toți moldovenii, din toate statele, fără discriminare.

Precizăm că inițiativa legislativă, care oferă dreptul de a vota prin corespondență moldovenilor stabiliți în Canada și SUA într-o primă fază de pilotare, a fost aprobată în plenul Parlamentului în prima lectură. Pentru a intra în vigoare, Proiectul urmează să  fie aprobat în lectură finală.

Tags: Dragoș GalburPartidul Naţional Moldovenesc (PNM)votul prin corespondenta
Știrile zilei