Galbur este acuzat că a „coordonat” cu Plahotniuc inițiativa de retragere a cetățeniei fugarului. Ce spune politicianul?

Publicat:

Galbur este acuzat că a „coordonat” cu Plahotniuc inițiativa de retragere a cetățeniei fugarului. Ce spune politicianul?

Președintele Partidului Național Moldovenesc, Dragoș Galbur, este acuzat de faptul că ar fi „coordonat cu Plahotniuc” inițiative de retragere a cetățeniei prin decret prezidențial a fugarului.

Citește și: Proiectul pilot, care permite votul prin corespondență, va fi examinat mâine în Parlament


Acuzațiile vin din partea unui alt fugar, care se ascunde de justiția moldovenească la Londra, Veaceslav Platon.  El consideră că, Plahotniuc fiind concomitent și cetățean român, ar putea scăpa definitiv de riscul extrădării sale în Moldova.

„România nu-și extrădează cetățenii… Dar există o mică excepție, de care și se teme Plahotniuc. Dacă cetățeanul României are și a doua cetățenie, acesta poate fi extrădat în țara cetățenia căreia o deține. Adică, atât timp cât Plahotniuc este cetățean al Moldovei, România îl poate extrăda Moldovei. Imediat cum va lipsit de cetățenie, acesta va putea arăta Moldovei degetul mijlociu din toate cluburile de noapte bucureștene….  Din câte se pare, în fața noastră are loc o tocmeală grandioasă, care să pună cruce extrădării în țară a oligarhilor fugari”, subliniază Platon din Londra.

La rândul său, autorul inițiativei, președintele PNM, Dragoș Galbur, a luat în zeflemea aluziile fugarului Platon.

„Mă lasă rece deja aceste atacuri și aluzii, că de când fac politică doar asta și aud, că în spatele meu stă ba Plahotniuc, ba Șor, ba Moscova, ba Bucureștiul, ba americanii. Înțeleg că aceste acuzații nu sunt altceva decât proiecția minților cetățenilor care și-au pierdut încrederea pentru că au fost veșnic duși de nas de politicienii în spatele cărora au stat oligarhi, businessmeni obscuri sau chiar state străine. Eu dorm foarte bine noaptea”, a precizat Galbur.

Precizăm că sesizarea cu privire la retragerea cetățeniei celor doi fugari, Vlad Plahotniuc și Ilan Șor, a fost depusă ieri la Președinție  de către președintele PNM, Dragoș Galbur.

Politicianul consideră că retragerea cetățeniei pentru Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor nu ar afecta nicidecum parcursul anchetei și în general actul de justiție în care cei doi sunt vizați pe teritoriul Republicii Moldova, aceștia fiind în continuare pasibili de pedeapsa cu închisoarea, în conformitate cu legislația în vigoare.

Precizăm că, atât Plahotniuc cât și Șor sunt implicați în furtul miliardului și căutați de autoritățile de profil ale R. Moldova. Ilan Șor, condamnat în Moldova la 15 ani de pușcărie,  se află în Israel, stat al cărui cetățean este.

Fostul lider democrat, Vlad Plahotniuc, s-ar ascunde de justiția moldovenească în Turcia.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Judecătoarea Sanduța, după audierea repetată la Pre-Vetting a Marinei Rusu: ‘Hărțuită de o comisie care se străduiește disperat să supraviețuiască blamărilor și urii poporului’

Judecătoarea Sanduța, după audierea repetată la Pre-Vetting a Marinei Rusu: 'Hărțuită de o comisie care se străduiește disperat să supraviețuiască blamărilor și urii poporului' Judecătoarea...

Restricțiile la importul de cereale și oleaginoase din Ucraina vor fi prelungite până la sfârșitul anului

Restricțiile la importul de cereale și oleaginoase din Ucraina vor fi prelungite până la sfârșitul anului Restricțiile la importul de cereale și oleaginoase din Ucraina...

Cât a costat Forumul Național ‘Cahul4Culture’

Cât a costat Forumul Național 'Cahul4Culture' În perioada 1-3 iulie, în municipiul Cahul a fost organizat Forumul Național „Cahul4Culture” pe tema „Rolul politicilor culturale în...

Recean: Antreprenorii din Ceadîr-Lunga reușesc să-și extindă piețele de desfacere și contribuie la creșterea economică a țării

Recean: Antreprenorii din Ceadîr-Lunga reușesc să-și extindă piețele de desfacere și contribuie la creșterea economică a țării În cadrul vizitei sale în municipiul Ceadîr-Lunga, prim...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.