X

Galbur nu-l susține pe Țîcu și invocă că Blocul Împreună „cochetează” cu rușii

Galbur nu-l susține pe Țîcu și invocă că Blocul Împreună „cochetează” cu rușii

Președintele Partidului Național Moldovenesc (PNM), Dragoș Galbur, nu-l susține pe candidatului Blocului „Împreună”, Octavian Țîcu, la prezidențiale, anunță politicianul.

Citește și: Parlicov: Gazul poate fi adus în regiunea transnistreană prin Turcia, în regim de revers

Galbur invocă că Țîcu nu ar fi tocmai un adevărat unionist, iar Blocul politic din care face parte ar „cocheta” cu serviciile speciale rusești.

„Anul trecut i-am propus lui Octavian Țîcu să ne consolidăm într-un proiect politic ca să promovăm unionismul împreună. El mi-a răspuns, citez: ”Deloc interesat.” Astăzi, Octavian Țîcu cere sprijinul forțelor unioniste ca să-l susțină la alegerile prezidențiale. Răspunsul meu este exact răspunsul lui de un an în urmă: ”Deloc interesat.”  Însă nu pentru că sunt supărat, ci pentru că Octavian a ales să candideze din partea unei structuri politice din care face parte și un partid rusofil care are tradiția de a merge cu flori la Ambasada Rusiei cu fiecare ocazie. O să deschid paranteze mai aproape de parlamentare, despre cum elemente din Blocul Împreună cochetează cu serviciile speciale rusești”, a comunicat președintele PNM, Dragoș Galbur.

Precizăm că istoricul Octavian Țîcu a fost înaintat în calitate de candidat la alegerile prezidențiale din toamnă din partea Blocului politic „Împreună”, din care făceau parte Platforma DA condus de Dinu Pîngău, Liga Orașelor și Comunelor (LOC) condus de Alexandru Bujorean, Partidul Schimbării condus de Ștefan Gligor și Coaliția pentru Unitate și Bunăstare (CUB) condus de Igor Munteanu.

Ulterior, Igor Munteanu a anunțat că formațiunea sa se detașează de Blocul „Împreună”, își retragere susținerea politică pentru Țîcu și și-a înaintat propria candidatură pentru alegerile prezidențiale din 20 octombrie.

Tags: alegeri prezidentialeDragoș GalburGalbur ȚîcuOctavian Ţîcu
Știrile zilei