Galbur o arată cu degetul pe Arina Spătaru: ‘I-a PÂRÂT pe toţi ca să scape de închisoare’

Publicat:

Galbur o arată cu degetul pe Arina Spătaru: ‘I-a PÂRÂT pe toţi ca să scape de închisoare’

Nu a existat nicio operațiune specială planificată de SIS și PA cu Arina Spătaru, agent sub acoperire împotriva lui Ilan Șor. Declarația îi aparține președintelui Partidului Național Moldovenesc (PNM), expusă pe canalul său de Telegram. Potrivit acestuia, „Arina Spătaru s-a legat cu Ilan Șor pentru a-și finanța proiectul politic”.

„Nu a fost nimic premeditat și aranjat acolo de autorități, iar faptul că Spătaru a cumpărat, oferind bani și salarii, oameni din PNM și din CUB, demonstrează acest lucru”, scrie Dragoș Galbur, transmite Știri.md.


Potrivit președintelui Partidului Național Moldovenesc, faptul că Spătaru susține că nu a folosit niciun ban de la Ilan Șor pentru a-și finanța partidul politic nu este adevărat.

„Candidații la câteva primării din raionul Sângerei, care erau cu noi, au fost racolați contra unor sume de bani în partidul Arinei Spătaru. Eu am fost informat inițial că Ilan Șor i-a cumpărat, ca până la urmă să apară pe lista Arinei Spătaru. La fel s-a întâmplat și la CUB. De unde să aibă o preoteasă milioane de lei pentru politică? Din vânzarea de clătite și lumânări? Fiți serioși”, scrie președintele PNM.

Citeşte şi: Cearta nocivă a Poloniei cu Ucraina (editorial) – Stiripesurse.md

Acesta spune că, în timp ce lua bani de la Șor pentru interesele sale personale, „Spătaru a fost interceptată de SIS și de procurorii din cadrul PA, care i-au spus că ori ea va merge la închisoare, ori îi dă pe toți în vileag pentru a rămâne în libertate”.

„Și aceasta i-a pârât pe toți, iar povestea cu agentă sub acoperire a fost scenariul propus de autorități, prin care să o scoată basma curată pe pseudopoliticiană. 1,45 milioane de euro primiți de Spătaru de la Șor, în patru luni. Dar câți dintre acești bani au fost confiscați de către procurori? Considerabil mai puțini. Restul unde-s? Mașina nou-achiziționată din ai cui bani a fost plătită? Arina Spătaru și-a încheiat cariera politică, iar proștii care s-au legat cu ea pentru câteva mii de euro și m-au trădat pe mine și pe Igor Munteanu (CUB) vor rămâne pe drumuri. Că sunt proști și asta merită”, scrie Dragoș Galbur.

Galbur o arată cu degetul pe Arina Spătaru: ‘I-a PÂRÂT pe toţi ca să scape de închisoare’

În încheiere, Galbur a adăugat că tot acest caz este „o mare bătaie de joc față de politică, de oameni, dar și de Biserica Ortodoxă”.

Amintim că, în cadrul unei conferințe de presă, Arina Spătaru a oferit detalii despre ancheta comună SIS-CNA-PA, în urma căreia deputații Irina Lozovan și Alexandr Nesterovschi au fost reținuți.

„Ilan Șor, în conversații directe, mi-a confirmat suportul de care beneficiază din partea Federației Ruse și rolul său direct în deturnarea vectorului proeuropean al R. Moldova. De asemenea, mi-a confirmat că are control asupra unor procurori, judecători și, inclusiv, asupra unor deputați chiar din partidul de guvernare”, a declarat ea.

Alexandr Nesterovschi și Irina Lozovan au fost reținuți după ce procurorul general interimar, Ion Munteanu, a cerut în plenul Parlamentului ridicarea imunității celor doi.

Mai exact, Ion Munteanu a prezentat la 21 septembrie, în plenul Parlamentului, cinci cereri. Două dintre cererile recepționate se referă la încuviințarea ridicării imunității parlamentare în vederea reținerii, arestării, percheziționării și trimiterii în judecată a două cauze penale în privința deputatei Irina Lozovan, pe faptul săvârșirii mai multor acțiuni prevăzute în Codul penal: acceptarea cu bună-știință a finanțării partidului politic din partea unui grup criminal organizat; spălarea banilor săvârșită de un grup criminal organizat în proporții deosebit de mari.

Potrivit informațiilor prezentate de Procuratura Generală, grupul criminal organizat condus de Ilan Șor a inițiat finanțarea ilegală a Partidului Politic „Renaștere”.

Deputata Irina Lozovan, chiar dacă știa că mijloacele financiare sunt ilicite, a acceptat finanțarea partidului politic pentru consolidarea acestuia pe arena politică a Republicii Moldova în interesul grupului criminal organizat.

Celelalte trei cereri recepționate se referă la încuviințarea ridicării imunității parlamentare în vederea reținerii, arestării, percheziționării și trimiterii în judecată a două cauze penale în privința deputatului Alexandr Nesterovschi.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Şeful diplomaţiei europene: Rusia că ‘ia fără milă drept ţină civilii ucraineni’

Şeful diplomaţiei europene: Rusia că 'ia fără milă drept ţină civilii ucraineni' Şeful diplomaţiei europene Josep Borrell a acuzat Rusia că ''ia fără milă drept...

Creștere semnificativă a serviciilor de roaming bilateral între R.Moldova și România, constatată în 2023

Creștere semnificativă a serviciilor de roaming bilateral între R.Moldova și România, constatată în 2023 Pe parcursul anului trecut, s-a înregistrat o creștere semnificativă a serviciilor...

Instanța a respins cererea de conexare a dosarului penal în care este cercetată Evghenia Guțul cu cel al Marinei Tauber

Instanța a respins cererea de conexare a dosarului penal în care este cercetată Evghenia Guțul cu cel al Marinei Tauber Instanța a respins cererea...

Romii din R.Moldova se confruntă în continuare cu discriminare și discurs instigator la ură

Romii din R.Moldova se confruntă în continuare cu discriminare și discurs instigator la ură Comunitatea romă din Republica Moldova se confruntă în continuare cu discriminare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.