Galbur: Unele persoane cumpără informații secrete de la ofițerii SIS

Publicat:

Galbur: Unele persoane cumpără informații secrete de la ofițerii SIS

Președintele Partidului Național Moldovenesc, Dragoș Galbur, a povestit în cadrul unui podcast cum unii ofițeri ai Serviciului de Informații și Securitate vând informații secrete celor care dau mai multe, iar deseori aceștia sunt fie Renato Usatîi, fie Vladimir Plahotniuc.

În cadrul podcastului Raport, Dragoș Galbur a declarat că pentru a avea succes în politica din R. Moldova, politicianul trebuie să fie conectat la flux intern de informații din Parlament sau din Guvern, însă unele persoane au mers mult mai departe și cumpără informații secrete de la ofițerii SIS, transmite Știri.md.


Citeşte şi: România intră în ‘Schengen Air’ din martie 2024

„Eu cunosc unele persoane din conducere, din Parlament, din Guvern, de unde mai aflu câte un inside. Informații din astea mai sensibile pot să le aflu de la jurnaliști pentru că mai fac careva schimburi de informații cu ei și așa mai departe.

Așa funcționează politica și în genere, pentru a face politică, să crești și să ai potențial, tu trebuie să fii conectat la acest flux intern de informații”, a spus Dragoș Galbur.

Președintele Partidului Național Moldovenesc a menționat că unii ofițeri SIS vând unele informații secrete cu circa 5.000 de euro, însă au fost cazuri când cei de la SIS au folosit unele persoane pe post de portavoce pentru a distrage populația de la adevăratele probleme din R. Moldova.

„Renato Usatîi, Rizea, Plahotniuc, evident până în ziua de azi, toți au oameni în Serviciul de Informații și Securitate pe care îi plătesc lunar. Cum vă gândiți voi că un agent de securitate de la SIS, care are un salariu de vreo 20.000 de lei, ar rezista tentației de a mai primi 5.000 de euro în plic la sfârșit de lună. De asta mulți agenți SIS vând informații, cu asta se ocupă în mare parte.

Pe Rizea, unii oameni din SIS l-au folosit ca portavoce când sistemul de securitate a vrut să scoată niște fumigene sau să aplaneze un scandal economic la nivel de Guvern. Atunci, repede ieșea Rizea și intoxica opinia publică cu careva informații sensibile, iar lumea se uita la el, dar nu la faptul că noi aveam inflația de 32%”, a declarat Galbur.

Liderul PNM a precizat că deși CV-ul ofițerilor SIS este secret, el este ferm convins că circa 40% dintre aceștia au absolvit academia FSB-ului rusesc și Moscova are oamenii săi în SIS.

„CV-ul ofițerilor SIS este secret, dar eu vă asigur că în jur de 40% din acești angajați au absolvit academia FSB-ului și este evident că rușii au oamenii lor în SIS. Până nu demult, organigrama Serviciului de Informații și Securitate era foarte ciudată pentru că directorul SIS nu putea să știe ce se discută în majoritatea subdiviziunilor.

Citeşte şi: Află cine este cel mai bogat om din lume. Vezi ce avere are

În cadrul SIS erau unele departamente cu grad sporit de autonomie, ca stat în stat, și nu puteai să-i dai afară sau să-i prinzi cu ilegalități pentru că ei activau separat de organul de conducere.

Deși, recent, Parlamentul a schimbat Legea cu privire la SIS, normele au rămas aceleași, iar ofițerii SIS continuă să vândă informații”, a conchis Dragoș Galbur.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Trump a devenit din nou un star reality TV cu discursul său incoerent de la Convenţie

Trump a devenit din nou un star reality TV cu discursul său incoerent de la Convenţie Într-un discurs incoerent susţinut joi seară la Convenţia republicană,...

Johnny Depp s-a inspirat din tarot pentru a crea o nouă colecţie de tablouri

Johnny Depp s-a inspirat din tarot pentru a crea o nouă colecţie de tablouri Actorul Johnny Depp a recurs la iconografia cărţilor de tarot pentru...

Papa Francisc va oficia o liturghie pe stadionul din Bruxelles pe 29 septembrie

Papa Francisc va oficia o liturghie pe stadionul din Bruxelles pe 29 septembrie Vaticanul a publicat vineri programul călătoriei papei Francisc în Luxemburg şi Belgia...

Operațiune-mamut în peste 20 de ţări europene, inclusiv România: Sute de milioane de euro în obiecte e artă furate, recuperate

Operațiune-mamut în peste 20 de ţări europene, inclusiv România: Sute de milioane de euro în obiecte e artă furate, recuperate Amfore, obiecte din aur, picturi:...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.