‘Gândirea Laterală’ a intrat sub lupa autorităţilor din Germania

Publicat:

Agenţia de securitate internă din landul german Baden-Wurttemberg a început să monitorizeze mişcarea Querdenken 711 (Gândirea laterală 711), care organizează proteste împotriva restricţiilor impuse de autorităţi cu scopul de a limita răspândirea noului coronavirus. Este prima astfel de agenţie din Germania care ia această măsură, informează miercuri dpa, citând surse din Stuttgart, capitala landului, potrivit agerpres.

Potrivit responsabililor germani, gruparea, care a organizat în ultimele luni numeroase manifestaţii împotriva restricţiilor stabilite de guvern pentru a combate pandemia, devine din ce în ce mai radicală şi a fost “infiltrată” de extremişti.


Citeşte şi: Un tânăr de 18 ani plănuia un atac terorist în Australia

Fondatorul Querdenken, Michael Ballweg, un antreprenor din Stuttgart, a respins acuzaţiile că mişcarea sa este alimentată de teoriile conspiraţiei şi extremismul de dreapta.

“Suntem o mişcare paşnică şi nu un partid politic”, a declarat recent Ballweg pentru dpa, insistând că antisemitismul, violenţa şi extremismul nu-şi au locul în cadrul protestelor.

Totuşi, manifestanţii au fost criticaţi în repetate rânduri pentru folosirea unor simboluri care făceau comparaţie între cauza lor şi persecutarea evreilor în timpul celui de-al doilea război mondial, ceea ce le-a atras acuzaţii că desconsideră Holocaustul.

Citeşte şi: Japonia vrea să instaleze un sistem antirachetă american pe navele sale de război

La un amplu miting organizat la Berlin la sfârşitul lui august, sute de extremişti de dreapta şi aşa-zişi Reichsbuerger (cetăţeni ai Reich-ului) – care pun sub semnul întrebării legitimitatea statului german modern, au dărâmat barierele de securitate, forţând intrarea în clădirea parlamentului.

Numărul 711 din denumirea ramurii din Baden Wurttemberg a mişcării Querdenken face referire la prefixul telefonic pentru Stuttgart. Au fost înfiinţate filiale ale mişcării şi în alte părţi în ţară.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.