Garda de coastă italiană a blocat în portul Palermo o navă germană de salvare a migranţilor

Publicat:

Garda de coastă italiană a blocat vineri în portul Palermo o navă germană de salvare a migranţilor, pentru încălcarea regulilor de securitate, au anunţat sâmbătă autorităţile italiene, citate de AFP, potrivit agerpres.  

“O inspecţie a evidenţiat diverse nereguli de natură tehnică, ce ar putea compromite nu doar securitatea membrilor echipajului, ci şi pe cea a persoanelor care au fost sau vor putea fi recuperate în viitor în operaţiuni de salvare”, se arată într-un comunicat al Gărzii de coastă.


Citește și : Pence declară că probabil nu va avea niciodată aceeaşi poziţie cu Trump despre violenţele produse la Capitoliu

Între altele, inspecţia a relevat că echipamentele de salvare de pe navă ajung doar pentru maxim 27 de persoane, “ceea ce înseamnă că în caz de urgenţă echipajul nu ar fi în măsură să garanteze evacuarea tuturor celor aflaţi la bord”, se menţionează în comunicat, care adaugă că nava face obiectul unei “imobilizări administrative până la remedierea neregulilor constatate”.

Este vorba de o navă a organizaţiei germane Sea-Eye, care a debarcat acum două săptămâni 415 migranţi în portul sicilian Pozzallo, după care a intrat în carantina impusă de autorităţile italiene.

ONG-ul german a denunţat sâmbătă decizia autorităţilor italiene, afirmând că, “la fel ca în cazul altor nave de salvare a migranţilor, sunt invocate aceleaşi considerente tehnice pentru a pune capăt misiunilor Sea-Eye 4”. “Argumentul este mereu că navele de salvare germane salvează prea mulţi oameni de la înec şi sunt incorect certificate pentru acest obiectiv umanitar”, a denunţat în comunicat preşedintele organizaţiei, Gorden Isler.

Citește și : UE critică legea semnată de Putin ce deschide calea excluderii opozanţilor de la alegerile din Rusia

Acesta subliniază că salvările s-au desfăşurat “în deplină securitate” şi că “statele Uniunii Europene ar putea să se inspire”.

Potrivit Ministerului italian de Interne, circa 15.000 de migranţi au ajuns din ianuarie a.c. pe coastele italiene, de trei ori mai mult decât în aceeaşi perioadă a lui 2020.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.