X

Garda de Coastă italiană a evacuat 49 de persoane de pe nava de salvare închiriată de Banksy, care lansase un apel la ajutor

Garda de Coastă italiană a anunţat că a ajuns sâmbătă în Mediterana la nava “Louise Michel”, închiriată de artistul stradal Banksy, şi a îmbarcat 49 de migranţi “fragili” la bordul unei nave de patrulare, relatează AFP , potrivit agerpres.

“Având în vedere periculozitatea situaţiei, Garda de Coastă a trimis la faţa locului o navă de patrulare de la Lampedusa care a îmbarcat 49 de persoane considerate cele mai fragile, printre care 32 de femei, 13 copii şi patru bărbaţi”, a anunţat aceasta într-un comunicat.

Citește și : Cel puţin 17 morţi în urma prăbuşirii unui imobil în care se afla un restaurant în provincia chineză Shanxi

“Louise Michel”, care a salvat pe mare în total 219 migranţi în două operaţiuni, se afla într-o “zonă de căutare şi salvare” a statului Malta – spaţiul în care statele sunt obligate să le acorde asistenţă ambarcaţiunilor în dificultate.

Însă “din cauza deteriorării aşteptate a condiţiilor meteorologice maritime în regiune”, Malta a contactat Garda de Coastă italiană pentru această operaţiune, precizează comunicatul.

Nava umanitară, care numără doar zece membri ai echipajului, a lansat un apel la ajutor în noaptea de vineri spre sâmbătă, după ce o persoană a murit la bord.

După o primă operaţiune de salvare de joi, aceasta a anunţat că a recuperat vineri 130 de noi migranţi aflaţi în derivă la bordul unei bărci pneumatice care lua apă.

Citește și : Proteste în Mauritius după moartea unor delfini

Nava era, din cauza suprapopulării, incapabilă să avanseze, iar 33 de persoane au rămas pe o plută amarată la navă.

Ambarcaţiunea, numită după o anarhistă franceză din secolul al XIX-lea şi decorată cu un grafitti de artistul britanic Banksy, a fost închiriată în cel mai mare secret.

Tags: Banksygarda de coastaLouise MichelMediteranamigranti
Categorii: Diaspora