X

Gardienii Revoluţiei au dejucat un sabotaj israelian la uzina nucleară din Fordo

Gardienii Revoluţiei islamice din Iran (IRGC) au anunţat că au dejucat un act de sabotaj israelian la un centru nuclear situat la sud de Teheran, relatează marţi dpa, potrivit agerpres.

Agenţia de presă Tasnim a indicat luni seara că, pentru a-şi duce planul la îndeplinire, serviciile de informaţii israeliene au creat în Iran o reţea în care a fost cooptat un inginer iranian din departamentul pentru îmbogăţirea uraniului de la uzina nucleară din Fordo.

Citeşte şi: Cu cât punem capăt mai devreme dezastrului GDPR din Europa, cu atât mai bine – Black News

Planul israelian ar fi constat în culegerea informaţiilor necesare urmată de realizarea unui act de sabotaj înainte de Anul nou persan, care cade pe 21 martie.

Unitatea de intelligence a Corpului Gardienilor revoluţiei a reuşit însă să împiedice ducerea la bun sfârşit a acestuia, a scris Tasnim.

În ultimii ani, centrele nucleare iraniene au fost vizate de o serie de atacuri informatice pentru care Iranul a învinuit Israelul.

Vezi şi: Protest anti-război, în direct la televiziunea de stat din Rusia – VIDEO – Black News

Guvernul israelian susţine în ce-l priveşte că Iranul lucrează la un program secret de arme nucleare şi că statul evreu reprezintă ţintă principală pentru bomba nucleară iraniană. Teheranul insistă că programul său nuclear este paşnic şi că singura ameninţare din Orientul Mijlociu o reprezintă arsenalul nuclear israelian.

Duminică, Iranul a revendicat un atac cu rachete în capitala Kurdistanului irakian Erbil, ţinta fiind, potrivit Gardienilor Revoluţiei, o bază a serviciilor de informaţii israeliene, iar motivaţia un atac survenit cu o săptămână în urmă în Siria şi atribuit Israelului, soldat cu moartea a doi ofiţeri ai IRGC, armata ideologică a Iranului. 

Tags: FordoGardienii Revoluţiei islamice din Iran (IRGC)Iranisraelsabotajteheran
Categorii: Sinteze