X

Gardienii Revoluţiei din Iran anunță că au capturat ‘o navă de contrabandă de carburant’ în Golf

Gardienii Revoluţiei, armata ideologică a Republicii islamice Iran, au anunţat vineri că au capturat ‘o navă de contrabandă de carburant’ în Golf şi i-au arestat pe cei şapte membri ai echipajului, transmite AFP, potrivit agerpres

‘Forţele navale au capturat în Golful Persic o navă care transporta petrol de contrabandă’, a declarat un responsabil pentru relaţii publice al Gardienilor Revoluţiei, Gholamhossein Hosseini, citat de agenţia oficială Irna.

Citește și : O furtună puternică face prăpăd în Filipine! 156 de oameni au murit!

‘Cu prilejul inspecţiei, au fost descoperiţi 250.000 litri de carburant’, a precizat el, adăugând că ‘şapte membri ai echipajului au fost arestaţi’.

‘Lupta împotriva contrabandei, mai ales de carburant, în Golful Persic este una din misiunile importante ale marinei Gardienilor’, a subliniat responsabilul citat.

Acesta nu a precizat nici data capturii, nici originea navei sau naţionalitatea membrilor echipajului.

Operaţiunea urmează după un val de capturări de nave pe rutele maritime din Golf, unde este produsă şi de unde este expediată o mare parte a petrolului mondial.

Citește și : Ned Price: Extinderea NATO ar contribui la promovarea stabilităţii în Europa

Săptămâna trecută, Iranul a anunţat capturarea unei nave străine care transporta peste 220.000 litri de carburant de contrabandă, şi arestarea celor 11 membri ai echipajului, fără a da alte detali.

Tags: carburantcontrabandaGardienii RevoluţieiGholamhossein HosseiniIran
Categorii: Sinteze