Gardienii Revoluţiei din Iran îşi asumă ‘responsabilitatea totală’ pentru doborârea avionului ucrainean

Publicat:

Corpul Gardienilor Revoluţiei din Iran şi-a asumat sâmbătă ‘responsabilitatea totală’ pentru doborârea avionului ucrainean de pasageri miercuri, la Teheran, a declarat Amirali Hajizadeh, şeful Forţei aerospaţiale a acestei armate ideologice, transmit AFP şi Reuters, scrie agerpres.

‘Asum responsabilitatea totală’ în această catastrofă, a afirmat generalul de brigadă Amirali Hajizadeh, într-o înregistrare video postată pe site-ul televiziunii de stat.


Citește și : Sultanul Omanului a încetat din viață, după o domnie de 50 de ani

‘Aş fi preferat să fi murit şi să nu fiu martor la un astfel de accident’, a adăugat el.

Hajizadeh a precizat că avionul Boeing a fost identificat în mod greşit drept rachetă de croazieră şi a fost doborât cu o rachetă cu rază scurtă.

Liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, a ordonat forţelor armate ale ţării să remedieze orice ‘neglijenţă’ şi să facă tot ce este necesar ‘pentru evitarea repetării unui astfel de accident’, după ce Gardienii Revoluţiei au recunoscut doborârea din greşeală a avionului ucrainean.

Conform agenţiei Fars, apropiată ultraconservatorilor, Khamenei a fost informat vineri că tragedia avionului Boeing 737 al companiei Ukraine International Airlines a fost provocată de o ‘eroare umană’, iar el a ordonat ca adevărul să fie făcut public.

Citește și : Iranul RECUNOAȘTE că a doborât ‘dintr-o eroare’ avionul ucrainean

Totodată, ayatollahul a prezentat ‘sincere condoleanţe’ familiilor victimelor acestui ‘accident întristător’.

La Kiev, s-a anunţat sâmbătă că preşedintele Volodimir Zelesnki va avea o discuţie telefonică cu omologul său iranian Hassan Rouhani în cursul după-amiezii. Preşedinţia ucraineană a declarat că este sigură că ‘ancheta va fi promptă şi obiectivă’.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.