X

Gardienii Revoluţiei ‘sar ca arși’ la focurile americanilor din Ormuz: ‘Un comportament NEPROFESIONIST’

Armata ideologică a Republicii Islamice Iran, Gardienii Revoluţiei, au denunţat marţi comportamentul “neprofesionist” al Marinei americane în Golf, unde Pentagonul a afirmat că a tras focuri de avertisment împotriva mai multor nave iraniene, informează AFP, potrivit agerpres.

“Menţinând distanţa legală” în Strâmtoarea Ormuz, Marina Gardienilor i-a atenţionat pe americani “împotriva comportamentului lor riscant şi neprofesionist”, au anunţat Gardienii Revoluţiei într-un comunicat publicat pe site-ul lor Sepahnews.

Citește și: Adolescenţii americani vor fi vaccinaţi cu Pfizer/BioNTech

Treisprezece vedete de atac rapid ale Gardienilor Revoluţiei s-au apropiat la mai puţin de 140 de metri de şapte nave americane, înainte ca una dintre navele US Navy să tragă 30 de focuri de avertisment în două rafale pentru a le forţa să se îndepărteze, a detaliat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby.

Este al doilea eveniment de acest tip în două săptămâni.

Vezi și: Israelul a bombardat violent Gaza – VIDEO

La sfârşitul lui aprilie, trei nave iraniene de atac rapid s-au apropiat la mai puţin de 70 de metri de două nave americane în apele internaţionale din nordul Golfului Persic, provocând focuri de avertisment, potrivit US Navy.

Tags: Gardienii RevoluţieiIranStâmtoarea OrmuzSUAteheranUS Navy
Categorii: Sinteze