Gardul unui teren sportiv din sectorul Ciocana s-a prăbușit, după inaugurarea de către blocul ‘Victorie’

Publicat:

Gardul unui teren sportiv din sectorul Ciocana s-a prăbușit, după inaugurarea de către blocul ‘Victorie’

Gardul unui teren de sport recent renovat, din sectorul Ciocana al Capitalei, s-a prăbușit. Imagini de la fața locului au fost publicate de caricaturistul Alex Buretz, potrivit căruia mai mulți copii au fost răniți. Acesta mai susține că „terenul prezintă pericol” și acuză reprezentanții Blocului „Victorie” al lui Ilan Șor că ar fi renovat terenul fără respectarea normelor, potrivit tv8.md.

I-am contactat pe Marina Tauber și Vasile Bolea pentru o reacție, dar Tauber nu a răspuns la telefon, iar Bolea a spus că este ocupat și a solicitat să revenim mai târziu.


Citește și: Vladimir Zelenski: Ucraina are ”nevoie de o nouă energie” după doi ani şi jumătate de război cu Rusia

Din imaginile publicate de Alex Buretz se vede că gardul, care s-a prăbușit, a fost prins în hamuturi de plastic.

Poliția ne-a spus că a inițiat o anchetă și urmează să stabilească toate circumstanțele. Iar municipalitatea menționează că renovarea gardului a fost făcută fără coordonare cu direcțiile competente ale primăriei sau pretura.

„De către Pretura a fost sesizată Poliția care va întocmi proces pentru ca antreprenorul să răspundă conform legii”, a declarat pentru TV8 purtătorul de cuvânt al Primăriei Chișinău, Vasile Chirilescu.

Unul dintre părinții copiilor care a suferit a spus pentru Realitatea că au fost răniți cinci minori și cel puțin două familii au depus plângeri la Pretura Ciocana, urmare a incidentului.

Precizăm că terenul de sport, situat pe strada Petru Zadnipru, a fost inaugurat cu mare fast la începutul lunii august de către membri ai blocului „Victorie”. Ceremonia a inclus o scenă decorată cu simbolica Blocului „Victorie”, pe care au evoluat mai mulți artiști și animatori care au distrat copiii.

Deputatul Vasile Bolea, care a anunțat de acolo că intenționează să candideze la prezidențiale, i-a mulțumit lui Ilan Șor pe rețelele de socializare pentru susținerea proiectului și a subliniat că a fost creată o „infrastructură de calitate”, cu „condiții confortabile de joacă și sport”.

Peste trei zile, primarul Ion Ceban a condamnat „acțiunile electorale ale unor partide pe teritoriul spațiilor publice care au fost reabilitate de către municipalitate”, solicitând ca „cei care încearcă să tragă foloase din banul public și din activitățile municipalității să fie sancționați în conformitate cu prevederile legislației”.

Citește și: Crește nemulțumirea rușilor. Putin nu a mai fost așa de puțin popular de la mobilizarea parțială din 2022

În replică, Ilan Șor l-a acuzat pe Ion Ceban de calomnie și a publicat imagini comparând starea unei curți de bloc reparate de Primăria Chișinău cu cea reabilitată de echipa sa în sectorul Ciocana.

„Primarul-adaptor al Chișinăului, Ceban, a calomniat în mod josnic echipa noastră”, a declarat Șor, adăugând că reparația efectuată de echipa sa a fost una modernă și că „fonduri municipale nu au fost atrase”.

 

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

România și Bulgaria se plâng că lucrătorii pleacă în Vest înainte de termenele din contracte

România și Bulgaria se plâng că lucrătorii pleacă în Vest înainte de termenele din contracte Lucrătorii din afara UE folosesc Europa Centrală și de Est ca...

Naționala, în prin proces de pregătire pentru meciul cu Malta

Naționala, în prin proces de pregătire pentru meciul cu Malta Tricolorii se află în plin proces de pregătire pentru meciul cu Malta din cadrul Ligii...

România, parte din planul ca Azerbaidjanul să fie
 furnizor de ‘energie verde’ în UE

România, parte din planul ca Azerbaidjanul să fie
 furnizor de 'energie verde' în UE Acordul, care implică Azerbaidjan, Georgia, România și Ungaria, urmărește să creeze...

Semnal de alarmă: Tot mai multe cazuri de suicid în Moldova

Semnal de alarmă: Tot mai multe cazuri de suicid în Moldova Anual peste 700.000 de oameni din lume își pun capăt zilelor. Tulburări mentale, stresul,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.