X

Gaza: Mişcarea Hamas dorește formarea unui guvern de uniune naţională (surse)

Mişcarea islamistă Hamas manifestă disponibilitatea de a implementa un acord de reconciliere cu Autoritatea Palestiniană prin care va ceda controlul asupra Fâşiei Gaza unui guvern de uniune naţională, afirmă surse citate de cotidianul libanez Al-Mayadeen, potrivit Mediafax.

Surse politice din Gaza au declarat pentru cotidianul Al-Mayadeen că organizaţia fundamentalistă Hamas ar accepta implementarea unui acord intermediat de Egipt cu condiţia ca angajaţii din domeniul public din Fâşia Gaza să primească salariile restante şi să fie eliminate toate sancţiunile.

Citește și : Peste 600 de sinistraţi în urma revărsării unui râu în nord-vestul Columbiei

Conform surselor citate, mişcarea Hamas cere formarea unui guvern de uniune naţională în 45 de zile şi organizarea alegerilor generale în şase luni.

Egiptul depune eforturi pentru relansarea procesului de reconciliere între mişcările politice Hamas şi Fatah. În octombrie 2017, Hamas şi Fatah au semnat un acord de principiu mediat de Egipt în sensul formării unui guvern de uniune naţională în Cisiordania şi în Fâşia Gaza, dar documentul nu a fost implementat.

Citește și : Preşedintele francez promite 3 luni de consultări asupra politicii energetice

Tags: acordAl-MayadeenAutoritatea PalestinianăegiptFatahguvernhamas
Categorii: Sinteze