X

Gazul cu 10 lei de la Șor și bașcanul Găgăuziei s-a ‘evaporat’

Deși promisiunile au curs șiroaie, consumatorii din Găgăuzia și Orhei așa și nu au primit gaze naturale cu 10 lei de la Ilan Șor și bașcan. Potrivit promisiunilor, cetățenii urmau să primească gaz ieftin din 1 decembrie, însă acest lucru nu s-a adeverit, iar consumatorii casnici continuă să achite pentru un m3 de gaz 18,6 lei cu TVA inclus.

Într-o reacție, Ilan Șor a venit cu explicații și acuzații la adresa guvernării, care s-ar face de vină pentru blocarea gazelor ieftine destinate oamenilor.

Citeşte şi: Procuratura Anticorupție a finalizat urmărirea penală pornită pe numele deputatului Nesterovschi

„Din 1 decembrie, locuitorii din UTA Găgăuzia, raionul Orhei și orașul Taraclia deja trebuiau să primească gaz la un tarif de 10 lei. La ora actuală, Moldovagaz, la indicația directă a Guvernului, împiedică furnizarea gazului. Gaz este, contractele au început a fi semnate, o bună parte dintre ele sunt expediate deja către Moldovagaz, oamenii solicită schimbarea furnizorului. Din păcate, însă, Moldovagaz caută motive și se ocupă cu birocrația, menționând că ceva nu a fost completat corect și alte motive inventate”, declară Ilan Șor.

El a făcut apel la președintele Consiliului de administrație al Moldovagaz, Vadim Ceban: „Eu îl respect foarte mult pe tatăl lui Vadim Ceban, este un bărbat foarte bun. Dar pe Vadim Ceban nu îl înțeleg. El are o funcție de stat, își face griji pentru funcția sa, dar sunt principii peste care nu ar trebui să treacă. Eu fac lucruri care sunt foarte importante pentru locuitorii țării”.

Citeşte şi: România, principala destinație a mărfurilor moldovenești

 

Tags: GagauziagazIlan ŞororheiTaracliaVadim Ceban
Categorii: EconomiePoliticăȘtirile zilei