X

Gazul promis de Guțul locuitorilor din Găgăuzia se amână

Populația din Găgăuzia nu va avea gaz de zece lei din 1 decembrie, așa cum le promitea bașcana Guțul. Compania NordGazFurnizare anunță că transferarea consumatorilor la alt furnizor va mai lua ceva timp, însă dă asigurări că de la întâi decembrie vor fi conectate toate instituțiile sociale, ca grădinițele, școlile și spitalele.

Potrivit reprezentanților companiei, contractul cu firma din Turcia este cât se poate de real și că gazul la prețul de zece lei nu este un mit. De cealaltă parte, Moldovagaz a sesizat ANRE și Consiliul Concurenței pentru tentative de a manipula piața gazelor.

Citește și : Alți nouă moldoveni au fost evacuați din Fâșia Gaza

Compania Nordgazfurnizare a făcut prima conferință în care a anunțat mai multe detalii despre furnizarea gazului în Găgăuzia. Reprezentanții acesteia au precizat că, deocamdată, consumatorii casnici din regiune nu vor avea gaz la prețul de zece lei, așa cum s-a promis anterior, și că vor trebui să mai aștepte.

„Uitați-vă noi cam târziu am început, am început abia în luna noiembrie și termenul asta de 20 de zile nu prea permite persoanelor fizice să se încadreze în timpul acesta până pe întâi decembrie cum noi am declarat, dar după livrarea la obiectele sociale numărul persoanelor fizice, consumatorii finali va crește. Eu cred că persoanele fizice așteaptă furnizarea la obiectele sociale după aceea o să vină cu cerere”. 

Citește și : Energia electrică se ieftinește

Tags: Evghenia GuţulGagauziaNordGazFurnizarescoli
Categorii: EconomieȘtirile zilei