GE suspendă regulile privind vaccinul și testarea anti-Covid după înfrângerea lui Biden la Curtea Supremă

Publicat:

General Electric și-a suspendat cerința privind vaccinul și testarea Covid vineri, după ce Curtea Supremă a blocat cererea expresă administrației Biden, a declarat un purtător de cuvânt al companiei pentru CNBC.

GE, care avea 174.000 de angajați la sfârșitul anului 2020, și-a încurajat angajații să se vaccineze, a spus purtătorul de cuvânt.


Majoritatea conservatoare a Curții Supreme, într-o hotărâre de 6-3, a numit cerințele administrației Biden un „instrument contondent” care „nu face distincții bazate pe industrie sau riscul de expunere la Covid-19”.

Președintele Joe Biden, într-o declarație după decizia instanței, a cerut companiilor să implementeze în mod voluntar regulile de vaccinare și testare.

„Instanța a decis că administrația mea nu poate folosi autoritatea care i-a fost acordată de Congres pentru a solicita această măsură”, a spus Biden. „Dar asta nu mă împiedică să-mi folosesc vocea ca președinte pentru a susține ca angajatorii să facă ceea ce trebuie să protejeze sănătatea și economia americanilor”.

Secretarul Muncii, Marty Walsh, a promis că va folosi autoritatea existentă a Administrației pentru Securitate și Sănătate Ocupațională pentru a trage la răspundere întreprinderile pentru protejarea lucrătorilor împotriva Covid.

„Îndemnăm toți angajatorii să solicite lucrătorilor să fie vaccinați sau testați săptămânal pentru a lupta cel mai eficient împotriva acestui virus mortal la locul de muncă”, a spus Walsh într-un comunicat. „Angajatorii sunt responsabili pentru siguranța lucrătorilor lor la locul de muncă.”

Asociația Medicală Americană (AMA), una dintre cele mai mari grupuri de medici din SUA, a declarat în disens că Curtea Supremă a blocat „unul dintre cele mai eficiente instrumente în lupta împotriva transmiterii ulterioare și a morții din cauza acestui virus agresiv”.

„Transmiterea la locul de muncă a fost un factor major în răspândirea Covid-19”, a spus președintele AMA, dr. Gerald Harmon. „Acum, mai mult ca niciodată, lucrătorii din toate setările din întreaga țară au nevoie de o protecție de bun simț, bazată pe dovezi împotriva infecției, spitalizării și decesului cu Covid-19.”

Harmon a îndemnat întreprinderile să-și protejeze lucrătorii împotriva bolii. O serie de companii mari – inclusiv Citigroup, Nike și Columbia Sportswear – au spus că vor începe să concedieze lucrătorii nevaccinați.

Varianta Omicron duce numărul de noi infecții la niveluri fără precedent. SUA raportează o medie de peste 786.000 de infecții noi în fiecare zi, în creștere cu 29% față de săptămâna precedentă, potrivit unei analize CNBC a datelor de la Universitatea Johns Hopkins.

În plus, spitalizările sunt la un nivel ridicat de pandemie, pe baza datelor federale care datează din vara anului 2020. Aproximativ 151.000 de americani se aflau în spitale cu Covid până vineri, arată o medie pe șapte zile a datelor privind sănătatea și serviciile umane, în creștere cu 23% dintr-o perioadă de o săptămână mai devreme. Această cifră include atât pacienții care au fost internați într-un spital din cauza Covid, cât și cei care au fost testați pozitiv după internare.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Horoscop 8 iulie 2024

Horoscop 8 iulie 2024 Astrologii vin cu veşti bune pentru unii nativi. Pentru Peşti este o perioadă perfectă pentru a intra în noi relaţii,...

Ce părere aveau Hitler și comandanții germani despre români: ‘Cu românii nu se poate face nimic’

Ce părere aveau Hitler și comandanții germani despre români: 'Cu românii nu se poate face nimic' Adolf Hitler, cunoscutul dictator german, considera armata română aproape...

VIDEO – ‘Supacell’, serialul pe care mulți l-au văzut într-o singură noapte. Face furori pe Netflix

VIDEO - 'Supacell', serialul pe care mulți l-au văzut într-o singură noapte. Face furori pe Netflix „Supacell”, noul serial britanic pe Netflix, a captat rapid...

Oscar: Franţa îşi modifică procedura de selecţie la categoria ‘cel mai bun lungmetraj internaţional’

Oscar: Franţa îşi modifică procedura de selecţie la categoria 'cel mai bun lungmetraj internaţional' Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC) din Franţa a decis să modifice...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.