Gemenii terorişti. Un profesor şi fratele lui, acuzaţi de fabricarea unei bombe la New York

Publicat:

Doi fraţi gemeni au fost arestaţi joi la New York după ce poliţia a găsit circa 15 kg de substanţe explozive în apartamentul lor, arestare despre care primarul oraşului a afirmat că ea ”a salvat probabil multe vieţi”, relatează, AFP şi Reuters, potrivit agerpres.

Potrivit Biroului procurorului federal din Manhattan, anchetatorii s-au interesat de unul dintre cei doi fraţi, Christian Toro (27 de ani), cadrul didactic, după ce liceul lui a fost vizat de o alertă cu bombă în decembrie.


Citeşte şi: Guvernul de la Viena va reexamina ieşirea din programul Eurofighter

În ianuarie, Christian Toro a demisionat şi fratele său geamăn, Tyler Toro, i-a predat liceului laptopul care îi aparţinea şcolii, în care au fost găsite instrucţiuni referitoare la fabricarea de explozibili.

După o anchetă a poliţiei new-yorkeze şi a Biroului Federal de Investigaţii (FBI, poliţia federală), cel puţin două eleve au afirmat că au fost plătite de către Christian Toro pentru a stoca pulberea explozivă adunată de la focuri de artificii, potrivit procurorului.

Joi, poliţia a percheziţionat apartamentul în care locuiau cei doi fraţi în Bronx, necunoscuţi până în prezent serviciilor de poliţie. Ea a găsit circa 15 kg de substanţe, care pot servi drept explozibili, a indicat John Miller, responsabil pe probleme antiteroriste din cadrul poliţiei new-yorkeze.

Citeşte şi: Rex Tillerson s-a întâlnit cu preşedintele turc Erdogan într-o încercare de detensionare a relaţiilor

Poliţia a găsit şi un carnet cu numele lui Tyler Toro unde figurau fraze cu caracter posibil ameninţător, precum ”Sub plină lună, cei mici vor cunoaşte teroarea”, şi referiri la ”Operation Flash”, potrivit lui John Miller. Ea nu a oferit mai multe detalii, nici posibile motive pentru aceste acţiuni.

Primarul New York-ului, Bill de Blasio, cu toate că a indicat că nu exista ”o ameninţare iminentă”, a afirmat totuşi că ancheta ”a salvat probabil multe, multe vieţi”. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un cetățean străin care s-ar fi implicat în treburile interne ale Republicii Moldova, expulzat din țară

Un cetățean străin care s-ar fi implicat în treburile interne ale Republicii Moldova, expulzat din țară Un străin, în vârstă de 60 ani a fost...

Extremista Șoșoacă nu poate candida la prezidențiale din România

Extremista Șoșoacă nu poate candida la prezidențiale din România CCR a transmis sâmbătă seară un comunicat de presă în care a precizat că a respins...

De mâine, alegătorii pot solicita votarea la domiciliu, la urna de vot mobilă

De mâine, alegătorii pot solicita votarea la domiciliu, la urna de vot mobilă Comisia Electorală Centrală informează că începând cu 7 octombrie 2024, pot fi...

Noi atacuri aeriene asupra orașelor Kiev și Odesa

Noi atacuri aeriene asupra orașelor Kiev și Odesa Rușii au lansat noi atacuri aeriene asupra orașelor Kiev și Odesa în noaptea de sâmbătă spre duminică....

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.