General american: Cine are Crimeea, are control militar în Marea Neagră. Aici se dă lupta decisivă

Publicat:

General american: Cine are Crimeea, are control militar în Marea Neagră. Aici se dă lupta decisivă

General american: Cine are Crimeea, are control militar în Marea Neagră. Aici se dă lupta decisivă. Incursiunea surpriză a Ucrainei în Oblastul Kursk din sud-vestul Rusiei este doar o etapă spre scopul final: recucerirea Crimeei.

Generalul american în retragere Ben Hodges crede că Incursiunea surpriză a Ucrainei în Kursk a ajutat Kievul să demonteze narațiunea despre invincibilitatea Rusiei în război, dar nu este o acțiune decisivă, potrivit stiripesurse.


Citește și: Kievul anunţă că vrea să oblige Moscova, prin ofensiva în Rusia, la negocieri ‘echitabile’

Hodges, care a fost comandant al Armatei SUA în   Europa în perioada 2014-2017 și a ajutat la antrenarea soldaților ucraineni, a spus că operațiunea din Kursk a scos la iveală discordia dintre diferitele comenzi ale forțelor ruse și eșecul personal al președintelui Vladimir Putin de a „proteja Rusia” – unul dintre pilonii principali ai puterii sale.

„Eu numesc contraofensivă mai mult decât o incursiune. Scopul este de a crea un cap de pod pe partea rusă a graniței, zonă pe care rușii ar putea-o folosi pentru a lansa drone sau alte atacuri împotriva civililor ucraineni sau pentru a construi forțe”, a declarat generalul pentru Kyiv Independent.

Potrivit generalului american, rușii au fost incompetenți, lenți, confuzi, surprinși, dar și cu probleme clare de comandă și control.

„Cine este la conducere? Este FSB (Serviciul Federal de Securitate)? Este Statul Major al Rusiei? Este Rosgvardiya (Garda Națională a Rusiei), forțele de frontieră? Acest tip de confuzie și ura dintre diferitele părți ale forțelor de securitate ruse au contribuit la răspunsul lor lent și inegal. Ceea ce se întâmplă în direcția Kursk face parte dintr-o operațiune cu mai multe domenii: aer, uscat, maritim, cibernetic, drone, informații.”

Ben Hodge apreciază antrenamentul forțelor ucrainene în alte țări, subliniind că acesta se „vede” în contraofensiva din Kursk, asupra căreia s-a vrut un secret total și este de lăudat că au și reușit acest lucru.

Forțele speciale ucrainene sabotează, atacă Rusia, aerodromurile, apărarea aeriană și flota Mării Negre – care a devenit irelevantă – mergând după infrastructura rusă de petrol și gaze, mergând după infrastructura de transport.

Toate acestea fac parte dintr-o campanie de ejectare a Rusiei de pe teritoriul ucrainean, dar Crimeea este cel mai important teren.

„Este ceea ce și-a dorit Rusia. Pentru că Crimeea oferă celui care o deține capacitatea de a controla Marea Neagră, fie din punct de vedere economic, fie militar. Mă îndoiesc că rușilor le pasă foarte mult de Lugansk, dar le pasă absolut de Crimeea”, a declarat generalul.

„Când va sosi timpul”, Ucraina va lua Crimeea

Din punct de vedere militar, subliniază Ben Hodges, Ucraina a procedat corect, foarte metodic, izolând Crimeea prin distrugerea căilor către peninsulă, distrugând feriboturile ce transportau combustibil pentru a alimenta mașina de război a lui Putin.

„Într-o zi, când vor fi gata, vor distruge acel mare Pod Kerci și vor tăia calea ferată pe care rușii au construit-o, care coboară de-a lungul Mării Azov. Asta ar fi izolare. Și atunci Ucraina va lua Crimeea. Când va fi timpul.”

Care ar trebui să fie punctul central al aliaților occidentali la următoarea întâlnire Rammstein din septembrie?

„Fluxul neîntrerupt al sistemelor de apărare aeriană, fluxul neîntrerupt de muniție care este necesar. Trebuie să descătușăm Ucraina, să îi permitem să folosească ceea ce a fost deja furnizat, oricum are nevoie”, a subliniat generalul Hodge.

Citește și: 278 de secții de votare vor fi deschise în străinătate

Cu această „contraofensivă” din Kursk, Ucraina a demonstrat Rusiei că toate „liniile roșii” ale Kremlinului sunt și ale Kievului.

Până la urmă, Rusia va înțelege că nu poate cîștiga acest război, iar generalul american se îndoiește că Moscova va escalada într-atât, încât să folosească o armă nucleară.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Samsung recheamă 1 milion de aragazuri pentru a preveni incendiile cauzate accidental de animale de companie

Samsung recheamă 1 milion de aragazuri pentru a preveni incendiile cauzate accidental de animale de companie Samsung recheamă unele tipuri de aragazuri electrice comercializate în...

Cum a ajuns fiica lui Ștefan cel Mare cea mai puternică femeie din Rusia. Povestea de roman a frumoasei Olena

Cum a ajuns fiica lui Ștefan cel Mare cea mai puternică femeie din Rusia. Povestea de roman a frumoasei Olena Elena Mușat sau Olena cum...

Ruşii l-au omagiat ca pe un patriot pe Evgheni Prigojin, la un an de la moartea sa

Ruşii l-au omagiat ca pe un patriot pe Evgheni Prigojin, la un an de la moartea sa Persoanele îndoliate s-au adunat vineri la un cimitir...

Robert Kennedy îşi suspendă campania prezidenţială din SUA şi anunţă că îl susţine pe Trump

Robert Kennedy îşi suspendă campania prezidenţială din SUA şi anunţă că îl susţine pe Trump Candidatul independent la preşedinţia SUA Robert F. Kennedy Jr. a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.