Generalul Sîrskîi, șeful armatei ucrainene, a dat ordinul acum în cel mai fierbinte punct de pe front

Publicat:

Generalul Sîrskîi, șeful armatei ucrainene, a dat ordinul acum în cel mai fierbinte punct de pe front

Comandantul forțelor armate ucrainene, generalul Oleksandr Sîrskîi, a afirmat joi că a ordonat consolidarea apărării în regiunea estică Donețk, la o zi după ce forțele Kievului au anunțat că s-au retras din orașul-fortățeață Vuhledar, informează Reuters.

Trupele ruse avansează în mod constant în diferite sectoare de front din estul Ucrainei, în ciuda incursiunii-surpriză a trupelor ucrainene în regiunea Kursk din vestul Rusiei începută luna august, în urma căreia Kievul spera că va reuși să încetinească avansul rușilor pe teritoriul ucrainean, potrivit stiripesurse.


Citește și: Majoritatea moldovenilor susține aderarea țării la UE și doresc să participe la referendum (sondaj)

Sîrskîi a scris, într-un mesaj publicat pe rețelele de socializare, că depune eforturi pentru consolidarea „unuia dintre cele mai fierbinți sectoare ale frontului”, alături de Brigada 25 aeropurtată Sicheslav.

Șeful armatei ucrainene nu a dat detalii cu privire la locația exactă, dar brigada operează pe frontul de la Pokrovsk, o zonă în care atacurile rusești s-au intensificat în ultima perioadă.

„În timp ce lucram cu brigada, am luat o serie de decizii menite să consolideze stabilitatea și eficiența apărării noastre”, a precizat Sîrskîi.

După mai bine de doi ani și jumătate de război pe scară largă, trupele ucrainene sunt în defensivă, notează Reuters. Armata ucraineană a anunțat miercuri că își retrage trupele din orașul minier Vuhledar, un bastion situat într-o zonă de dealuri, care a rezistat încă de la începutul invaziei ruse, în 2022, în fața atacurilor intense.

Comandamentul militar din estul Ucrainei a precizat miercuri că a ordonat retragerea din Vuhledar pentru a evita încercuirea de către trupele ruse și pentru a „prezerva efectivele și echipamentele militare”. Rusia a utilizat pe scară largă această tactică pentru a-și asigura controlul asupra altor așezări ucrainene.

Forțele Moscovei controlează în prezent aproximativ o cincime din teritoriul ucrainean. Președintele rus Vladimir Putin a declarat că obiectivul tactic principal al Moscovei este de a cuceri în întregime regiunile Donețk și Luhansk.

Citește și: Forbes: Gazprom devine cea mai neprofitabilă corporație rusă, cu pierderi nete record

Forțele ruse au înaintat spre vest, în mai multe puncte-cheie, de-a lungul a aproximativ 150 de kilometri de front în regiunea Donețk, centrul logistic de la Pokrovsk reprezentând o țintă-cheie.

În raportul său zilnic privind situația de pe câmpul de luptă, Statul Major al Ucrainei a estimat la 142 numărul de ciocniri de luptă care au avut loc pe parcursul ultimelor 24 de ore. Cele mai multe dintre acestea s-au dat pe frontul de la Pokrovsk (29 de confruntări) și pe frontul de la Kurahove (27 de ciocniri armate).

 

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii Temperatura nocturnă a Lunii a scăzut semnificativ în timpul perioadei de izolare globală din primăvara anului 2020,...

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate Rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate. Decizia aparține unui tribunal din Argentina. Copiii celebrului...

Talentele Republicii Moldova, premiate pentru contribuțiile în artă și cultură la Gala Excelenței Muzicale

Talentele Republicii Moldova, premiate pentru contribuțiile în artă și cultură la Gala Excelenței Muzicale Talentele Republicii Moldova au fost onorate la Gala Excelenței Muzicale, eveniment...

Italia a simplificat condiţiile pentru angajarea muncitorilor străini

Italia a simplificat condiţiile pentru angajarea muncitorilor străini Italia a simplificat condiţiile de intrare în ţară şi a redus obstacolele birocratice pentru muncitorii străini, în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.