X

Generalul Sîrskîi, șeful armatei ucrainene, a dat ordinul acum în cel mai fierbinte punct de pe front

Generalul Sîrskîi, șeful armatei ucrainene, a dat ordinul acum în cel mai fierbinte punct de pe front

Comandantul forțelor armate ucrainene, generalul Oleksandr Sîrskîi, a afirmat joi că a ordonat consolidarea apărării în regiunea estică Donețk, la o zi după ce forțele Kievului au anunțat că s-au retras din orașul-fortățeață Vuhledar, informează Reuters.

Trupele ruse avansează în mod constant în diferite sectoare de front din estul Ucrainei, în ciuda incursiunii-surpriză a trupelor ucrainene în regiunea Kursk din vestul Rusiei începută luna august, în urma căreia Kievul spera că va reuși să încetinească avansul rușilor pe teritoriul ucrainean, potrivit stiripesurse.

Citește și: Majoritatea moldovenilor susține aderarea țării la UE și doresc să participe la referendum (sondaj)

Sîrskîi a scris, într-un mesaj publicat pe rețelele de socializare, că depune eforturi pentru consolidarea „unuia dintre cele mai fierbinți sectoare ale frontului”, alături de Brigada 25 aeropurtată Sicheslav.

Șeful armatei ucrainene nu a dat detalii cu privire la locația exactă, dar brigada operează pe frontul de la Pokrovsk, o zonă în care atacurile rusești s-au intensificat în ultima perioadă.

„În timp ce lucram cu brigada, am luat o serie de decizii menite să consolideze stabilitatea și eficiența apărării noastre”, a precizat Sîrskîi.

După mai bine de doi ani și jumătate de război pe scară largă, trupele ucrainene sunt în defensivă, notează Reuters. Armata ucraineană a anunțat miercuri că își retrage trupele din orașul minier Vuhledar, un bastion situat într-o zonă de dealuri, care a rezistat încă de la începutul invaziei ruse, în 2022, în fața atacurilor intense.

Comandamentul militar din estul Ucrainei a precizat miercuri că a ordonat retragerea din Vuhledar pentru a evita încercuirea de către trupele ruse și pentru a „prezerva efectivele și echipamentele militare”. Rusia a utilizat pe scară largă această tactică pentru a-și asigura controlul asupra altor așezări ucrainene.

Forțele Moscovei controlează în prezent aproximativ o cincime din teritoriul ucrainean. Președintele rus Vladimir Putin a declarat că obiectivul tactic principal al Moscovei este de a cuceri în întregime regiunile Donețk și Luhansk.

Citește și: Forbes: Gazprom devine cea mai neprofitabilă corporație rusă, cu pierderi nete record

Forțele ruse au înaintat spre vest, în mai multe puncte-cheie, de-a lungul a aproximativ 150 de kilometri de front în regiunea Donețk, centrul logistic de la Pokrovsk reprezentând o țintă-cheie.

În raportul său zilnic privind situația de pe câmpul de luptă, Statul Major al Ucrainei a estimat la 142 numărul de ciocniri de luptă care au avut loc pe parcursul ultimelor 24 de ore. Cele mai multe dintre acestea s-au dat pe frontul de la Pokrovsk (29 de confruntări) și pe frontul de la Kurahove (27 de ciocniri armate).

 

 

Tags: DoneţkkievSîrskîi
Externe