Genocidul comis de Israel a atins un nivel îngrozitor, denunţă Africa de Sud în faţa CIJ

Publicat:

Genocidul comis de Israel a atins un nivel îngrozitor, denunţă Africa de Sud în faţa CIJ

Genocidul comis de Israel a atins un nivel îngrozitor, au susţinut joi în faţa Curţii Internaţionale de Justiţie (CIJ) reprezentanţii Africii de Sud, ţară care a sesizat această instanţă internaţională în special pentru a solicita retragerea forţelor israeliene din zona oraşului Rafah, situat în sudul Fâşiei Gaza, informează France Presse şi Reuters.

Cea mai înaltă jurisdicţie a ONU i-a audiat joi pe reprezentanţii Africii de Sud, iar vineri Israelul îşi va putea prezenta poziţia, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și: Preţurile mondiale la alimente au crescut în aprilie, pentru a doua lună la rând: Scumpiri la carne și cereale

”Africa de Sud sperase, în timpul precedentei apariţii în faţa acestei instanţe, că se va pune capăt acestui proces genocidar pentru a proteja Palestina şi pe poporul său”, a declarat Vusimuzi Madonsela, un reprezentant al Pretoriei.

”De atunci, genocidul comis de Israel a continuat în ritm susţinut şi a atins recent un nou şi îngrozitor nivel”, a adăugat el.

”Israelul trebuie să fie oprit. Africa de Sud este astăzi din nou în faţa dumneavoastră pentru a-i cere în mod respectuos Curţii să facă apel la puterile sale şi a dispune o soluţie care să stopeze Israelul”, a afirmat Adila Hassim, un alt avocat al Africii de Sud.

Africa de Sud a sesizat Curtea Internaţională de Justiţie la finalul lunii decembrie, acuzând Israelul de comiterea unui ”genocid” în Gaza, o acuzaţie respinsă vehement de Israel. În luna ianuarie, CIJ i-a cerut Israelului să împiedice orice eventual act de genocid şi să permită accesul ajutorului umanitar în Fâşia Gaza.

Conflictul actual dintre Israel şi mişcarea islamistă palestiniană Hamas a izbucnit după atacul terorist de o amploare fără precedent efectuat în 7 octombrie 2023 de comandouri ale militanţilor palestinieni în sudul Israelului, când cel puţin 1.170 de persoane au fost ucise. Alte cel puţin 250 de persoane au fost luate ostatice şi duse în Fâşia Gaza.

Citește și: STUDIU/ În Republica Moldova, cel mai mult migrează persoanele de la 25 la 34 de ani. Ce spun experții

Armata israeliană a ripostat cu o campanie de bombardamente, urmată de o operaţiune terestră, împotriva poziţiilor Hamas din Fâşia Gaza. Potrivit autorităţilor Hamas, acţiunile militare israeliene s-au soldat până joi la prânz cu 35.272 de morţi (dintre care 39 de decese înregistrate în ultimele 24 de ore) şi 79.205 de răniţi în rândul palestinienilor.

În 6 mai, armata israeliană le-a ordonat civililor să părăsească sectorul Rafah. Potrivit ONU, cel puţin 450.000 de persoane au început să plece din zonă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Medicii ar putea folosi temperatura facială pentru diagnosticarea ușoară a bolilor metabolice

Medicii ar putea folosi temperatura facială pentru diagnosticarea ușoară a bolilor metabolice O nouă metodă de diagnosticare a bolilor metabolice ar putea revoluționa medicina. Cercetători...

Satelitul lui Jupiter fierbe la propriu. Astronomii au observat lacuri de lavă pe Io – Luna celei mai mari planete din sistemul nostru solar

Satelitul lui Jupiter fierbe la propriu. Astronomii au observat lacuri de lavă pe Io - Luna celei mai mari planete din sistemul nostru solar Jupiter ascunde...

Regizorul francez Benoit Jacquot, inculpat pentru violarea a două actriţe

Regizorul francez Benoit Jacquot, inculpat pentru violarea a două actriţe Regizorul Benoit Jacquot a fost inculpat miercuri pentru violarea actriţelor Julia Roy, în 2013, şi...

Dieta vegană vs. cea pe bază de carne: experimentul unor gemeni

Dieta vegană vs. cea pe bază de carne: experimentul unor gemeni Având în vedere faptul că pe rețelele de socializare circulă numeroase diete care promit...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.