X

Geoană efectuează vizite oficiale în Germania şi Regatul Ţărilor de Jos

Geoană efectuează vizite oficiale în Germania şi Regatul Ţărilor de Jos

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, va efectua, în perioada 15-17 mai, vizite oficiale în Germania şi Regatul Ţărilor de Jos. Pe 16 mai, va ţine un discurs privind viitorul NATO, după 75 de ani de la înfiinţarea Alianţei – în cadrul Conferinţei “Rolul Germaniei în politica internaţională de securitate”, organizată de Fundaţia Konrad Adenauer (KAS), scrie potrivit stiripesurse.ro.

Va avea loc şi o recepţie dedicată aniversării a 20 de ani de la aderarea României la Alianţa Nord- Atlantică găzduită de KAS, Forumul Germano-Român şi Ambasada României în Republica Federală Germană.

Vezi şi: VIDEO – Un autocar plin cu oameni a căzut în prăpastie! Sunt cel puţin 16 morţi! – Stiripesurse.md

Miercuri seara, 15 mai, Mircea Geoană va lansa volumul “Bătălia pentru viitorul României. Gândurile unui român la vârful NATO”, la “Europaisches Haus” din Berlin. Cu acest prilej, oficialul NATO va participa la o conversaţie publică în prezenţa membrilor comunităţii româneşti, moderată de jurnalistul Robert Schwartz.

Geoană efectuează vizite oficiale în Germania şi Regatul Ţărilor de Jos

Vineri, 17 mai, Mircea Geoană va deschide Conferinţa “NATO Cyber Defence Pledge”, la Haga, Regatul Ţărilor de Jos. În context, înaltul oficial va avea şi o întâlnire bilaterală cu titulara apărării din Olanda, Kajsa Ollongren.

Ulterior, va ţine un discurs despre rolul NATO într-o lume în schimbare, în campusul din Haga al Universităţii Leiden, şi va participa la o discuţie cu studenţii şi reprezentanţii comunităţii think-tank din Haga.

Tags: germaniaMircea GeoanăNATORegatul Ţărilor de Jos
Externe